ŞEHRİVAN HABER - Gevaş Belediyesi tarafından ‘Dostluk’ adı altında futbol turnuvası düzenlenecek.

 

Düzenlenecek olan futbol turnuvası için Gevaş Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya, futbol turnuvasının katılım şartları ile başvuru ve müsabakalar hakkında bilgi verildi. 1 Mart’ta başlayacak olan turnuva Mayıs ayında tamamlanacak.

 

Belediyeden yapılan açıklamada, “Gevaş Belediyemiz tarafından 2017 yılında “Dostluk” temalı bir futbol turnuvası gerçekleştirilecektir. Mahalle temsiliyetine dayalı takımların yanı sıra kurumlar, esnaflar, öğrenciler gibi toplumumuzun tüm kesimlerini kapsayacak dostluk temalı spor etkinliğimizin ilçemizde dostluğu pekiştirmesini temenni eder bütün katılımcılara başarılar dileriz. Bu turnuva her sene farklı temalarla geleneksel hale getirilip devam ettirilecektir.” Denildi.

 

KATILIM ŞARTLARI

Katılın şartlarıyla ilgili bililer verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“1. Mahalle temsiliyetleri durumunda muhtar onaylı, kurum temsiliyetleri durumunda kurum amiri onaylı kadro listesi istenecektir. Bunların dışındaki takımlara bu şart koşulmayacaktır.

2. Mahalle temsiliyetlerinde takım oyuncularının Gevaş nüfusuna kayıtlı olması zorunludur.

3. Her takımda en fazla 3 tane lisanslı oyuncu bulundurulabilecektir.

4. Turnuvaya katılan her takımdan 100 lira katılım ücreti (peşin olarak) alınacaktır.

5. Oyuncuların yaş sınırı 18 ve üstü olması gerekmektedir.

6. Takımların oyuncu sayıları eleme maçlarında 10 kişi (7 asil 3 yedek), yarı final ve final maçlarında ise 14 kişi (11 asil 3 yedek) şeklinde olacaktır.

7. Her takımın bir adı olacak. Bu isimler siyasi bir içerik taşımayacak, toplumun genel ahlak kurallarına aykırı olmayacaktır.”

 

BAŞVURU VE MÜSABAKA KURALLARI

Birinci olan takıma kupa, birincilik madalyası ve çeyrek altının verileceği ifade edilen açıklamada;

“1. Turnuva katılım başvurusu takım kaptanları tarafından Gevaş Belediyesi Kültür Müdürlüğü Tertip Kuruluna yazılı dilekçe şeklinde yapılacaktır. Takım ismini belirtir dilekçe ekinde; gerekiyorsa muhtar ya da kurum amiri onaylı temsiliyet belgesi, isim ve kimlik numaralarını gösterir kadro listesi, takım kaptanı isim ve iletişim bilgileri, ücret ödendiğine dair makbuz yer alacaktır.

2. Kurul ile takımlar arasındaki her türlü iletişim takım kaptanı ile gerçekleşecektir. Takım kaptanı aynı zamanda Takım sorumlusu olacaktır. Tertip Kurulu 5 gün içerisinde takımın turnuvaya katılımının uygunluk durumunu yazılı olarak takım sorumlusuna bildirecektir.

3. Maç takvimi ve eşleşme kuraları Tertip Komitesi tarafından takım sorumlularının da katılacağı bir yerde çekilecektir. Kura yer ve tarihi 3 (üç) gün öncesinden duyurulacaktır.

4. Takımların maç saatinden en az 20 dakika önce tertip komitesi tarafından belirlenip ilan edilecek halı sahada tüm oyuncularıyla hazır olmaları zorunludur.

5. Maç başlama saatinden önce sahada olmayan takım hükmen yenik sayılır.

6. Ofsayt, geri pas, taç dışındaki bütün futbol kuralları aynen geçerlidir.

7. Maç esnasında, Tertip komitesi ve maç hakeminin ortak kararıyla Fair-Play kurallarına uymayan takımlar maç sonucuna bakılmaksızın diskalifiye edilir.

8. Maçlara dişli krampon, kolye, yüzük, ve saat benzeri tehlikeli aksesuarla çıkılamaz.

9. Müsabakalar 2x30 dakika halinde yapılacaktır.

10. Maçlar eleme usulü ile oynanacaktır ve maç sonunda eşitlik esnasında 5 dakika uzatma akabinde beraberlik bozulmazsa penaltılara geçilecektir.

11. Müsabaka esnasında çıkan her anlaşmazlıkta Tertip Komitesi tek yetkilidir.

12. Maçtan önce, maç esnasında veya sonrasında sportmenliğe aykırı davranışta bulunan oyuncular turnuvadan ihraç edilecektir.

13. Yarı Final ve Final maçları 11-11 oyuncu esasına göre yapılacaktır.

14. Yarı Final ve Finale kalan takımlar daha önceden elenen takımlardan oyuncu transfer yapabilecektir. Bu durumda her takım en fazla 5 (beş) lisanslı futbolcu oynatabilecektir.

15. Burada yazılı olmayan kurallar haricinde çıkacak herhangi bir anlaşmazlık halinde anlaşmazlık ile ilgili olarak karar vermeye Tertip Komitesi yetkilidir.

16. Ödül;

a. 1. Olan takıma turnuva birincilik kupası, tüm takım oyuncularına birer turnuva birincilik madalyası ve birer çeyrek altın hediye edilecektir.

b. 2. Olan takım oyuncularına birer turnuva ikincilik madalyası ile birlikte birer halı saha krampon ayakkabısı hediye edilecektir.

17. Turnuvaya başvuran ve katılan takımlar yukarıda belirtilen tüm maddeleri peşinen kabul etmiş sayılacaktır.”

Editör: TE Bilisim