Vodafone müşterileri, arife günü ve Ramazan Bayramı’nı kapsayan 4 günde yaklaşık 900 milyon dakika ses, 440 milyon SMS ve 11,5 milyon GB mobil internet kullanımıyla yeni bir rekora imza attı. Bu yıl da mobil internet üzerinden bayramlaşmayı tercih eden Vodafone’luların mobil internet kullanımı geçen yıla göre 1,5 kat arttı. Van, bayramda en çok konuşan ve SMS gönderen onuncu il oldu.

 

Vodafone’den yapılan yazılı açıklamaya göre; 18 Haziran 2018 - Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vodafone, bu yıl da Ramazan Bayramı’nda müşterilerine özgürce ve doyasıya iletişim kurmanın keyfini yaşattı. Türkiye genelinde 23,3 milyon abonesi bulunan Vodafone’un Ramazan Bayramı süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, Vodafone’lular arife günü ve bayramı kapsayan toplam 4 günde yaklaşık 900 milyon dakika konuştu, 440 milyon SMS attı ve 11,5 milyon GB mobil internet kullandı. Ramazan Bayramı’nı mobil internet üzerinden bayramlaşarak geçiren Vodafone’luların mobil internet kullanımı geçen yıla göre 1,5 kat arttı. Van, bayramda en çok konuşan ve SMS gönderen onuncu il oldu.

 

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi: “Vodafone olarak, yaptığımız her işin merkezine müşterilerimizi yerleştiriyoruz. Onların ihtiyaçlarını tam olarak anlamaya ve karşılamaya odaklanıyor; ürün ve hizmetlerimizi bu anlayışla geliştiriyoruz. Müşteri odaklı karar ve aksiyonlarımızda bizi destekleyen en temel araç dijitalleşme. Dijitalleşme sayesinde, hem bireysel hem de kurumsal yaşamlarımız önemli ölçüde kolaylaşıyor. Müşterilerimiz için yenilikçi ürünler geliştirmeye ve sürekli yatırımlarla uçtan uca müşteri deneyimini artırmaya odaklanıyoruz. Bu doğrultuda, her bayramda olduğu gibi, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda da geniş kapsama gücümüzle müşterilerimizin kesintisiz iletişim ihtiyacını karşıladık. Vodafone’lular 900 milyon dakika, 440 milyon SMS ve 11,5 milyon GB mobil internet kullanarak sevdikleriyle hasret giderdi. Bu vesileyle, tüm halkımızın geçmiş bayramını kutluyoruz.”

 

EN YOĞUN TRAFİK İSTANBUL VE ANKARA’DA YAŞANDI

 

Vodafone’lular bayram boyunca Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan sevdikleriyle bol bol konuştu, mesajlaştı ve veri alışverişinde bulundu. Buna göre, bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Samsun, Konya ve Van olurken, en çok SMS gönderen iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Konya, Adana, Samsun, Antalya, Bursa, İzmir ve Van olarak gerçekleşti. En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Şanlıurfa, Balıkesir, Kocaeli ve Samsun şeklinde sıralandı.

Editör: TE Bilisim