Van'da 7 yıl önce yaşanan depremde öğretmen babalarını kaybeden Azat ve Ruhat Basooğlu kardeşler, muay thai ile tanıştıktan sonra hayata tutunup bu spor dalında birçok derece elde etti.

 

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde emekli öğretmen babaları Kemal Basooğlu'nu kaybeden iki kardeş, acılarını ve depremin izlerini sporla aşmaya çalışıyor. Azat Basooğlu (15), depremde babasını kaybettiğini, bu nedenle hem maddi hem de manevi anlamda büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

 

Depremin ardından asosyal biri olmaya başladığını anlatan Basooğlu, şöyle konuştu: "Derslerime ilgim azalmış, başarı seviyem düşmüştü. Arkadaşlarımla iletişimim kopmuştu ve psikolojik sorunlar yaşıyordum. Annemin yardımıyla muay thai ile tanıştım. Bu spor sayesinde zor süreci atlattım. Sosyalleşmeye başladım, derslerim düzeldi. Daha sonra bu sporda birçok derece elde ettim. Türkiye Muay Thai Şampiyonası'nda bu yıl şampiyon oldum. Kısmet olursa bu yıl milli takıma girip ağustos ayında Tayland'da düzenlenecek Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğim."

 

"HAYATA YUMRUK ATMAYI' ÖĞRENDİM"

Ruhat Basooğlu (18) ise depremde babasını kaybettikten sonra psikolojik sorunlar yaşadığını ifade etti.

 

Daha sonra derslerindeki başarı oranının düştüğünü ve bazı kötü alışkanlıklar edindiğini dile getiren Basooğlu, şöyle devam etti: "Toparlanma sürecinde sporun ve annemin bize büyük katkısı oldu. Bu spor sayesinde torbaya yumruk atar gibi 'hayata yumruk atmayı' öğrendim. Yeniden hayata tutunduk. Hocamız sayesinde dereceler elde ettik. Ulusal ve uluslararası maçlara çıkıp ülkemizi en güzel şekilde temsil etmeye çalıştık. İnşallah bunda sonra da böyle başarılar elde edip ay yıldızlı bayrağımızı bütün dünyada dalgalandıracağız."

 

Basooğlu, bu yıl yapılan Muay Thai EMF Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olduğunu ve milli takım seçmelerine girmeye hak kazandığını ifade etti.

 

Beden eğitimi öğretmeni olmak istediğini anlatan Basooğlu, kendisi gibi sıkıntılar yaşayan çocukları yetiştirip topluma kazandırmak istediğini aktardı.

 

Milli Takımlar Antrenörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Sinan Ağlar ise depremin izlerini silmek için çocuklara kucak açtıklarını söyledi.

 

Basooğlu kardeşlerin küçük yaşta yanına geldiklerini vurgulayan Ağlar, sözlerini şöyle tamamladı: "İçe kapanıklardı. Doğal olarak maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyorlardı. Onlar için elimden gelen her şeyi yaptım ve milli sporcu oldular. Bu sayede burslar aldılar, istedikleri okula gittiler. Güçlü oldular, ders başarıları artmaya başladı. Hayata o kadar güzel tutundular ki artık antrenmanlarda ders vermeye ve bana yardımcı olmaya başladılar. İkisi de milli takım seçmesine hak kazandılar. Kısmetse ağustos ayında yapılacak Muay Thai Dünya Şampiyonasına katılmaya da hak kazanacaklar." 

Editör: TE Bilisim