ŞEHRİVAN HABER - HAMİT KARAKUŞ - Gevaş’ta bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği’nin bu yıl özel bir konuğu vardı. Vizontele filmiyle Gevaş’ta unutulmaz iki film çeken Yılmaz Erdoğan, iki yıldır beklendiği festivale bu yıl katılım sağladı. Bu yıl oldukça renkli görüntülere sahne olan bisiklet festivaline katılan, yeniden deli emin yeleği giyip kaynakçı gözlüğü ile bisiklet süren Erdoğan, Van’a güzel de bir müjde verdi. Van’da çekilen diğer filmlerin mirasına sahip çıkılmadığı için sitemini dile getiren Erdoğan, Vizontele 3 filminin çekilme müjdesini vererek Gevaş’ı sevindirirken Van’a geldiği için de oldukça mutluğu olduğunu dile getirdi. Şenliğe de Erdoğan’da da ilgi büyük olurken Erdoğan da gün boyunca esprileri ile şenliğe renk kattı.

 

 

3. Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği renkli görüntülere ev sahipliği yaparken, Yılmaz Erdoğan ve vatandaşlar "Deli Emin" karakterini taklit ederek filmdeki atmosferi oluşturmaya çalıştı. Yılmaz Erdoğan, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve protokol üyeleri "Deli Emin" karakterinin kullandığı aksesuarları takarak bisiklet sürdü. Yüzlerce doğaseverin kaldığı ve küçük kazaların da yaşandığı şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Erdoğan’a sevgi gösterisi gösteren Gevaş halkına esprileriyle keyifli anlar yaşattı.  "Organize İşler 2" filminin çekimlerinin sona yaklaştığını belirten Erdoğan, Gevaş’ta Vizontele 3 filmi çekimleri için Gevaşlılara müjdeyi verdi.

 

 

ADA GEZİ SONRASI ‘VİZONTELE’ AÇIKLAMASI

 

Van’a gelen ‘Deli Emin’ karakterini canlandıran Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut ve BKM oyuncuları ada gezisi sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

 

 

Yılmaz Erdoğan yaptığı açıklamada, “Gevaş dönmek ihmal ettiğim evime geri dönmek gibi bir şey oldu. Başkan’ın bisiklet festivali fikri ilk duyduğumdan beri harika bir fikir idi. Fikir benim çok hoşuma gitmişti. Çok duygulandırmıştı. Geçen sene söz verip gelememiştim. Bu sene söz verip geldim. Bu sene geldiğim için çok mutluyum. Festivalin gelecek yıllar daha büyüyerek ve daha geleneksel olması adına elimizden gelen katkıyı sunacağız. Şu an Vizontele 3 ile ilgili bir düşüncem var. Bu gezi ile birlikte Vizontele 3 çekimleri ile ilgili kesin kararımda belirleyici olacaktır. “ ifadelerini kullandı.

 

 

HAKAN’DAN GEVAŞLILARA MÜJDE

 

Ada gezisi sonrası açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’dan Gevaşlılara müjdeyi verdi. Hakan’dan yapılan açıklamada; “Vizontele film çekimleri döneminden kalan Vizontele sinemasını revizyona tabi tutuk. Bugüne yetiştirebilseydik bugün açılışını gerçekleştirecektik. Şuan 20 günlük bir işi var. Orayı tiyatro gösteri yapılacak bir ortam haline getirdik. Belki bundan sonra Vizontele üzerinden Gevaş’ta dönemsel tiyatro okulu veya gösteri yapılacak bir alan olarak kullanabileceğimiz bir mekânımız oldu. Onun dışında Kültür evimiz içerisinde Vizontele sineması diye bir yer ayırdık.

 

 

ERDOĞAN’A SEVGİ GÖSTERİSİ

 

Ada gezisi sonrası Gevaş Merkez’e geçen Yılmaz Erdoğan ve BKM ekibi ile birlikte çok sayıda araç konvoy oluşturarak eşlik etti. Uzun bir konvoy ile Gevaş merkezine geçen Erdoğan ve BKM ekibi Gevaş halkı tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı.

 

 

ERDOĞAN VE HAKAN’DAN BALKON KONUŞMASI

 

Gevaş Merkez’de sevgi gösterisiyle karşılanan Yılmaz Erdoğan ve BKM ekibi Gevaş Belediyesi tarafından yeni yapılan belediye binasına geçerek balkon konuşması yaptı.

 

 

ERDOĞAN: GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

 

Esprileriyle kalabalığa keyifli anlar yaşatan Erdoğan, şenlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki yıllarda düzenlenen şenliklere katılamadığını, bu seneki şenliğe katılmak için önceden hazırlık yaptığını söyledi. "Organize İşler 2" filminin çekimlerini yaptıklarını bu nedenle yoğun bir süreçten geçtiğini anlatan Erdoğan, "Film montajının ortasından çıkıp geldim. Bu kadar iyi bir fikri, bu kadar coşkulu bir kalabalığı yalnız bırakmak olmazdı. İyi ki de gelmişim. Geldiğim için çok mutluyum. Yıllar sonra eve uğramak gibi bir şeydi. Bu imkanı veren Gevaş halkına çok teşekkür ediyorum. Kafamda Vizontele 3'ü çekmek için bir hikaye var. İnşallah yeni bir filmi burada çekeceğiz." dedi.

 

 

ERDOĞAN: İLÇE HALKINA KIRGINIM!

 

Film setinin yıkılmasından dolayı ilçe halkına kırıldığını da dile getiren Erdoğan, “Tabi kırıldım. İnsan üzülüyor. Bütün Türkiye’nin filmi, anonim bir film ama ev sahibi Gevaş. Herkesten çok Gevaş’ın sahip çıkması beklenirdi. Bir ev yaptık, yıktık, geldik bir tane daha yaptık. Her seferinde buraya gelip bir yazlık sinema, bir ev yapmak tuhaftı. Sineması olmayan Gevaş’a geliyoruz. Yazlık sinema yapıyoruz yıkılıyor. Bir daha yapıyoruz, bir daha yıkılıyor. Sen olsan üzülmez misin? O da burası için kıymetli olduğu için üzüldüm. Üstelik duvarı yıkmışlar, bir de briketleri kırmışlar. Bari briketleri kırmasalardı” şeklinde espri de yaptı.

 

 

HAKAN: “VİZONTELE'DEKİ SAHNELERİ YAŞIYORUZ”

 

Belediye Başkanı Sinan Hakan da etkinliğin ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını vurgulayarak: “Bizim için çok güzel ve anlamlı bir gün. Aslında Vizontele'deki sahneleri biraz da yaşıyoruz. Bugün bizim için tarihi bir gün. Yılmaz Erdoğan yıllar sonra geldi ve bizleri çok mutlu etti. Güzellikler adına pedal çevireceğiz, Deli Emin'in gözünden dünyaya bakacağız. Bizim için çok güzel ve anlamlı bir gün. Aslında Vizontele'deki sahneleri biraz da yaşıyoruz. Bu samimiyet ve bu güzelliklerle devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

 

“DELİ EMİN” KAREKTERİ CANLANDIRAN ERDOĞAN BİSİKLET SÜRDÜ

 

İlçenin tanıtımına katkı sağlamak ve insanları doğayla buluşturmak amacıyla Van'ın Gevaş Belediyesi ve Doğu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle üçüncüsü düzenlenen "3. Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği" renkli görüntüler yaşandı. Yılmaz Erdoğan, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve protokol üyeleri "Deli Emin" karakterinin kullandığı aksesuarları takarak bisiklet sürdü. Bisiklet süren vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Yüzlerce vatandaşı katılımıyla Deli Emin karakterini canlandıran Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut ve BKM oyuncuları ve Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve protokol katılımıyla gerçekleşti.

 

 

Erdoğan ve beraberindekilere plaketlerin verildiği program, akşam saatlerinde Vizontele filminin gösterimiyle son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim