ŞEHRİVAN ÖZEL - HAKAN SARI - Van’ın Bahçıvan Mahallesi yıkılan bir evin zemin katında sokak çocukları ve madde bağımlıları lastik yaktı. Yangının büyümesi üzerine korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar tarafından itfaiye haber verildi. 

Bahçıvan Mahallesi Demet Sokakta yıkılan bir evin bodrum katında sokak çocukları tarafından lastik yakıldı. Çevrede oturan vatandaşlar ateşin büyümesi üzerine itfaiye haber veridi. Yangın büyümeden Van Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. 

Yakılan lastikler yüzünden mahalleyi saran dumanlar arasından yangını söndüren ekipler içeriyi de kontrol ettikten sonra yangını kontrol altına aldı. Sokak çocukları tarafında kullanıldığı ortaya çıktı bodurum katında ölen ya da yaralanan olmadı.

Mahallede yaşayan vatandaşlar daha öncede böyle yangının çıktığını ve bu durumda çok rahatsız olduklarını söyledi. Yıkılan evin sadece zemin katının bulunması nedeniyle madde bağımlıları ve sokak çocuklarının barınma yeri olarak kullandıkları ortaya çıktı. Isınmak için süreklik olarak ateş yaktıkları için etrafta yaşayan vatandaşlar bu durumdan tedirgin oluyor.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim