ŞEHRİVAN HABER - Van’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nden bulunan Belediye Pasajı önünde daha önceki belediye tarafından taşları kaldırılan kaldırımla ilgili yeni belediye çalışma başlattı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi ile Belediye Pasaj esnafı arasından işyerlerinin kapatılması için yaşanan gelişmelerin arından, pasaj önünde bulunan kaldırımların kaldırılması uzun süre Van kamuoyunu meşgul etmişti. Kaldırım taşlarının kaldırılması ile ilgili yapılan haberlerde konuşan vatandaşlar esnafın ve halkın cezalandırıldığı ifade edilmişti. Pasaj esnafının davayı kazanmasının ardından kaldırım taşları sökülmüş ve bir türlü yapılmamıştı.

 

 

Tüm bu gelişmelerin ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kara tutuklanarak ceza evine gönderildi. Ardından Van Büyükşehir Belediyesine Van Valisi İbrahim Taşyapan görevlendirme ile kayyum olarak atandı. İlk olarak işyerleri mühürlenen belediye pasajı esnafı için adım atan Van Büyükşehir Belediyesi, mühürleri yaklaşık 5 ay sonra açtı. Pasaj esnafı yeniden iş başı yaparken, pasajla birlikte kaldırılan kaldırım taşları için ise çalışma bugün yapıldı. Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından cadde de daha önce kaldırılan ve bir türlü yapımı tamamlanmayan kaldırım için çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi çalışanları yaptıkları çalışma ile kaldırım taşlarını bırakacak.

 

Editör: TE Bilisim