Van Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet caddesindeki alışveriş merkezi 2 Nisan’da açılıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin de hissedarı olduğu AVM’nin 2018 yılı genel değerlendirme toplantısı yapıldı. Mülk sahiplerinin de görüş ve önerilerinin dinlendiği değerlendirme toplantısında AVM’nin 2 Nisan Van’ın Kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde açılmasına karar verildi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen görüşmeye Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, Fen İşleri Daire Başkanı İsmail Güngör, İnfomalls Yönetim ve Danışmanlık Şirketi Müdürü Kadriye Kürkçü, Şantiye Şefi Mustafa Özyurt, ve mülk sahipleri katıldı. Toplantıda genel olarak AVM’nin açılış çalışmaları, AVM’ye gelecek markalar  ve kira bedelleri, doğalgaz, elektrik abone işlemleri ele alındı.

 

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, göreve geldiğimiz günden bu yana açılışı bir muammaya dönüşen AVM’nin yüzde 95’lik bölümünü tamamladıklarını ve 2 Nisan’da hizmete açılacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bitmez denilen AVM’nin inşaatı bitti. Merdivenler asansörler iç deklarasyonları, doğalgaz ve elektrik abonmanları yapılıyor. AVM’nin yapımı tam 7 yıldır bir muamma içindeydi. Biz göreve geldiğimizde bu konunun hallolması için yoğun bir çaba içine girdik ve bugünde AVM’nin yüzde 95’lik bölümünü tamamladık. İnşallah AVM’yi 2 Nisan Van’ın Kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde hizmete sokacağız. Daha önceden Van’a gelmeyi dahi düşünmeyen birçok marka bugün bizimle anlaştı. Yine birçok marka ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Siz mülk sahiplerinden de isteğimiz aynı tutarlılıkla ortak kararlar alarak Van için hizmete laik bir AVM oluşturmaktır”

 

Yapılan konuşmaların ardından mülk sahipleri ve Büyükşehir Belediyesi yönetimi AVM’nin geleceği ve yapılacak çalışmaları soru ve cevap şeklinde değerlendirdi.

Editör: TE Bilisim