ŞEHRİVAN HABER - Mor Kanatlı Turnalarda (belediye otobüslerinden) şoförlük yapan kadınların görevden alınması ile ilgili, kadınlardan açıklama geldi. Kadın şoförler kendi istekleri ile birim değiştirdiklerini söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde Van’da birçok yayın kuruluşunda yer alan haberlere göre belediye otobüslerinde şoförlük yapan kadınların, işte çıkarıldığı Van kamuoyu ile paylaşılmıştı. Yapılan haberlerin ardından bugün belediye otobüslerinden (Mor Kanatlı Turnalar) şoförlük yapan kadınlardan açıklama geldi. Kadınlar yaptığı açıklama ile işten çıkarılmadıklarını, kendi istekleri üzerine kurum içerisinde görev değişikliği yaptıklarını söyledi.

 

“BAŞKA BİR BİRİME GÖREVLENDİRİLDİK”

İşte 3 kadın şoförün yapılan haber ve görev değişikliği ile ilgili o açıklaması:  “Bizler Fatma Aytin, Serap Ülfer ve Zeynep Yorgun, Van Büyükşehir Belediyesi’nde Ulaşım Daire Başkanlığı’nda Kasım 2015’ten bu yana görevliyiz. Bu tarihten itibaren belediyemize ait otobüslerde şoförlük yaptık. Yaklaşık 6 ay önce bir önceki yönetimden Ulaşım Daire Başkanlığı’nın Yazı işleri birimine geçmek için kendi isteğimiz doğrultusunda talepte bulunduk. Ve bir hafta öncede yenilediğimiz talep üzerine Ulaşım Daire Başkanlığı’nda başka bir birimde görevlendirildik.”

 

“YAYINLANAN HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, “Her şeyin normal seyrettiği bir işlem sonrası bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı yukarıda yazdığımız ifadeler doğrultusunda vurgulamak isteriz. Tamamen kendi istek ve taleplerimizle gelişen kurum içi bir değişikliğin böylesi bir habere konu olması gazetecilik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Tek taraflı bakış açısıyla yapılan haberin bizlerin veya kurumumuzun görüşü alınmaksızın yapıldığı da açıktır.” Denildi.

 

“HUKUKİ İŞLEM BAŞLATMIŞ BULUNUYORUZ”

Kadın şoförler yapılan haberler ile ilgili hukuki işlem başlatacaklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Art niyetli bu haberlerle ilgili biz Fatma Aytin, Serap Ülfer ve Zeynep Yorgun olarak avukatımız aracılığıyla hemen hukuki işlemleri başlatmış bulunmaktayız. Haberin çıkış noktası olan haber ajanslarına tekzip yazısı geçilmiştir. Sonuç olarak bir kez daha yapılan haberin gerçekdışı olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Editör: TE Bilisim