Van'ın Edremit ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine destek verdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan askerlerin yargılanmasına devam edildi.

 

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Edremit ilçesinde darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla haklarında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırma veya görevini engellemeye teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "askeri komutanlıkların gasbedilmesi" suçlarından dava açılan tutuksuz 3 sanık, sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu.

 

Duruşmada mahkeme heyetince dinlenen 3 tanık, sanıkların darbe girişimini desteklemediğini, buna dair komutanlarından bir emir almadıklarını söyledi. Sanıklar da dosyada terör örgütüyle bir bağlarının olmadığına dair raporların yer aldığını, darbe girişimine hiçbir zaman destek vermediklerini belirtti.

 

Avukatlar ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak haklarında beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, kalan tanıkların da dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

Editör: TE Bilisim