Van haber - Edremit ilçesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) kapsamında 'Teknoloji ve Tasarım Sergisi' açıldı. 


Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen sergiye, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Haydar Orhan, AK Parti İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Burada açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mahmut Işık, programın TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projesi kapsamında düzenlendiğini belirterek, “TOKİ’de bu şekilde sosyal etkinlikler olmadığı için bizlerde bu eksikliği gidermek adına böyle bir program düzenledik. Amacımız, bu tür bilimsel çalışmalarla Van ve TOKİ’de gündemi değiştirmektir. Bunun yanında okullarımızda sadece akademik olarak ders işlenmediğini, yeri geldiğinde sosyal etkinlik ve proje çalışmalarının da olduğunu ifade etmek istedik” dedi.

 


Sergide 120 öğrenciye ait 100 eserin sergilendiğini dile getiren Işık, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Sergide kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birim Koordinatörü Garip Kızılkaya ise, Van’ın TÜBİTAK’tan en çok destek alan illerden biri olduğunu vurgulayarak, “Bu yıl Van ili ve ilçelerinde doksan iki projemiz onay aldı. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi olarak TUBİTAK adına bu organizasyonları izliyoruz. Bu tür projeler ve fuarlar bizler için çok önemlidir. Bir öğrenciye bir proje yaptırmak, emin olun ki bir yıl ders anlatmak ile eş değerdir. Özellikle TÜBİTAK projeleri çok kıymetli ve değerlidir. Bu kapsamda okul yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim