Van’da PKK terör örgütü adına iş yerleri sahiplerinden zorla para topladığı belirlenen M.S.B. adlı şahıs polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli M.S.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü, tarafından Van merkez ve ilçelerinde meydana gelebilecek terör olaylarının önlenmesi kapsamında, PKK terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, 30 Haziran 2018 günü Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı görevlilerince Van merkezinde faaliyet gösteren bazı işyerlerinden PKK/KCK bölücü terör örgütü adına, işyeri sahiplerini tehdit etmek suretiyle sözde “Vergilendirme” adı altında para istenildiği tespit edildiği kaydedildi.

 

ŞÜPHELİ ŞAHIS TUTUKLANDI

 

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Polis ekiplerince yapılan çalışma ve alınan bilgiler çerçevesinde şüphelilerin  kimlik tespiti ve yakalanmasına yönelik yaptıkları  çalışmalar sonucunda; PKK/KCK bölücü terör örgütü adına sözde ‘Vergilendirme’ adı altında para istediği tespit edilen M.S.B. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan M.S.B. isimli şüpheli şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.PKK/KCK, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütleri ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.” Denildi.

 

Editör: TE Bilisim