Van Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Van İli Eğitim Ölçekleri Performans İzleme Sistemi” projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin başkanlığında yapılan toplantıya il yönetim kademesi, YYÜ Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hayretiin Okut ve AR-GE Birimi uzmanları katıldı. Proje Koordinatörü Hakan Durgun’un kısa bilgilendirmesinden sonra çalışmanın genel hatları tanıtıldı. Proje kapsamında akademik başarının bir bütün olduğu kabul edilerek, karar verici mekanizmayı yönlendirecek verilerin anlaşılır ve yorumlanabilir hale getirilmesini hedefleniyor

 

Web destekli dijital karar verme mekanizmasının etkin kullanılması, sürdürülebilir, görsel veri setlerine erişimin sağlanması projenin temel amaçları arasında yer alıyor. Toplantı sonrası ilgili birim yöneticilerinin görüş ve önerileri alınarak kurulacak sistemin alt bileşenleri belirlendi.

Editör: TE Bilisim