Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Mayıs Ayı Kurul Toplantısı’nın ardından harekete geçen Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özellikle işlek caddelerde park eden araçları çektirmeye başladı. 


Geçtiğimiz günlerde UKOME Mayıs Ayı Kurul Toplantısı’nda Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Öner Yiğit’in belediye olarak caddelere park eden araçlara cezai işlem uygulamak istediklerini, fakat belediye olarak cezai işlem uygulamasının kendilerinde olmamasından kaynaklı araç yoğunluğuna müdahale edemediklerini belirtmesi üzerine harekete geçen Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle Cumhuriyet, Kazım Karabekir ve İskele caddeleri gibi ana arterlerde araçlarını park eden sürücüleri önce uyardı. Uyarıya rağmen park etmeye devam edenlere cezai işlem uygulanırken, araçları da çektiriliyor.
Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul, ilde yaşanan ulaşım sorununun UKOME toplantısında gündeme getirildiğini belirtti. Tuğrul, “Bu noktada yapılacak olan çalışmalar alt komisyona devredildi. Alt komisyon gerekli incelemeleri yapacak. Özellikle ana arterlerdeki park yasağının uygulanması önerisi Şoförler Odası olarak bizden geldi. UKOME’ye taşıdığımız önerimizde Maraş, Kazım Karabekir ve İskele gibi ana arterlerde park yasağının uygulanması ve Cumhuriyet Caddesi’nin yayalaştırılmasını istedik. Bunun yanı sıra İskele Caddesi’nin de çift şeride dönüşmesi önerimiz var. Bu da trafiği rahatlatacaktır. Burada Büyükşehir Belediyesi ve Trafik Şube Müdürlüğü gerekli çalışmaları yapmalarını önemli buluyoruz” diye konuştu.


Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri de konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim