Van jandarma Komutanlığı ve Van Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 17 kişi gözaltına alındı. Arama yapılan adreslerin birinde bir adet PKK’lı kimliği ve çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi.

 

Van Jandarma Komutanlığı ve Van Emniyet Müdürlüğü tarafından Çatak ilçesinde Şehit Jandarma Er İsmail Gedik Operasyonu düzenlendi. PKK'nın şehir ve mahalle yapılanması içinde örgüte yardım-yataklık yaptığı ve PKK terör örgütünün sözde sivil savunma birlikleri (YPS) bünyesinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

 

 

Van 1’inci Sulh Ceza Hâkimliğince verilen arama kararına istinaden; Çatak İlçesi Kaçit, Sak, Işınlı, Yukarınarlıca ve Övecek Mahalleleri ile Çatak ilçe merkezi ile Van il merkezinde düzenlenen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

 

BİR PKK'LI KİMLİĞİ ELE GEÇİRİLDİ

 

Van İl Jandarma komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca arama yapılan adreslerde, 1 adet av tüfeği, 5 adet av tüfeği fişeği, 1 adet video kamera, 1 adet bilgisayar, 1 adet tablet, 1 adet harddisk, 1 adet cep telefonu, 2 adet hafıza kartı, 18 adet DVD, 2 adet CD 2 adet flaş bellek, 8 adet video kamera kaseti, 3 adet PKK terör örgütünün propagandasını anlatan kitap, 1 adet terörist fotoğrafı, 1 adet terör örgütü sözde kimliği, Örgütsel doküman ve terör örgütünün propagandasına yönelik hazırlanmış muhtelif materyal ele geçirilmiştir. Bölgemizde halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam edilmektedir.” Denildi.

 

Editör: TE Bilisim