Van’ın Özalp ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

 

PKK-KCK örgütünün şehir yapılanmasına (YPS) yönelik Cumhuriyet Başsavcılığınca Van’ın Özalp ilçesinin Sarıköy Mahallesi’nde operasyon düzenlendi.

 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

 

1 GÖZALTI, ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT

Açıklamada, “Özalp İlçe Jandarma Komutanlığınca 14 Kasım 2017 günü, Sarıköy Mahallesinde icra edilen bir operasyon kapsamında bir evde yapılan arama sonucunda; 2 adet ruhsatsız tabanca, bir adet ruhsatsız kurusıkı tabanca, bir adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 69 adet AK-47 piyade tüfeği fişeği, 1 adet 9 mm zırh delici fişek, 6 adet 7.65 mm tabanca fişeği, 2 adet 9.65 mm fişek, bir adet 38 Cal. fişek, bir adet G3 Piyade tüfeği fişeği, bir adet dürbün, 6 adet tabanca şarjörü.

 

 

4 adet tabanca kabzası, 17 adet MKE 14 9P yazılı tabanca fişeği, 118 adet 9 mm kurusıkı tabanca fişeği, bir adet piyade tüfeğine sıfırlama aparatı, 9 adet tabanca kılıfı, bir adet propaganda unsur içeren duvar saati ele geçirilmiş olup şüpheli şahıs, gözaltına alınmıştır. Bölgemizde halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam edilmektedir.”

Editör: TE Bilisim