Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Pirgarip, Meydancık ve Değirmenözü Mahalle yolları ilk kez asfaltla buluşacak. 

Büyükşehir Belediyesince başlatılan asfaltlama çalışmaları ilçe ve mahallelerde aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Tuşba İlçesi’ne bağlı  Pirgarip, Meydancık ve Değirmenözü Mahallesi yollarını ilk kez asfaltla buluşturuyor. 18 kilometrelik yolda genişletme istinat duvarları ve drenaj çalışmaları sürdürülürken bir aya kadar yola binder tabakalı sıcak asfalt dökülecek. 

Yollarının asfaltlanmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Mahalle sakinleri “Yollarımız ilk kez asfaltla buluşuyor. Biz bu yollarda yıllardır özelikle kış aylarında büyük zorluklar çektik. Şimdi Büyükşehir Belediyemizin sayesin de yollarımız asfaltla buluşuyor. Belediyemize hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Van Büyükşehir belediyesi olarak yol yapım ve onarım çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirten Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı yetkilileri “Şimdiye kadar asfaltlanmamış yollara asfalt dökmenin mutluluğu içindeyiz. Kırsal köylerimizde dahil asfaltlama yol genişletme ve onarım çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Vatandaşlarımızı mutlu görmek bizi daha da güçlendiriyor” dedi. 

 

Editör: TE Bilisim