Van Büyükşehir Belediyesi, ‘Kırsal Kalkınma Projeleri’ kapsamında 5 ilçede toplamda 16 ton nohut tohumu ekimi gerçekleştirdi. 


Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında beş ayrı ilçede bin 200 dönüm arazi üzerinde 16 ton nohut ekimi gerçekleştirdi. Kırsal alanlarda yaşayan halk için yeni gelir kaynağı ve iş imkânları sağlamaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu projesi ile binlerce kişi için hem geçim kaynağı hem de iş imkânı sağlamış oldu. Önceki yıl ilçelerde ve kırsal alanlarda yaşayanlar için sarımsak, badem ve fidan yetiştiriciliği gibi projelerle büyük çalışmalar yaparak halkı alternatif ürünlere yönlendiren Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu yılda aynı çalışmalar kapsamında nohut ekimi çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi bu proje kapsamında halka tohumları ücretsiz bir şekilde verirken, hasat zamanında verilen tohumlar çiftçilerden tekrar geri alınarak bu sefer başka çiftçilere dağıtılarak projenin devamlılığını sağlayacak.

 


Van Büyükşehir Belediyesi nohut ekimi projesi için ilçe belediyeleri ile ortaklaşarak proje kapsamında ilk olarak 5 ayrı ilçede bin 200 dönümlük alanda nohut ekimi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca kentte klasik ürün haline gelmiş ve eskiden kalma usullerle yetiştirilen yonca, korunga, buğday ve arpa yetiştiriciliğinin dışına çıkarak bundan sonra baklagil ve buğdaygil gibi ürünlerin yetiştiricilik projelerini hayata geçirecek. Bu çalışmalarının verimli ve sağlıklı olabilmesi için belediyeye bağlı teknik ekiplerin yapmış oldukları analiz ve teknik çalışmaların ardından kentte hem nohut hem de mercimeğin yetiştirilebileceğinin tespiti çalışmaları tamamlanarak model oluşturmak adına projelendirme çalışmalarına başlandı.

 

Editör: TE Bilisim