Van’ın merkez ve ilçelerinde 98 yere yoğun kar yağışından dolayı ulaşım sağlanamıyor. 

 

İşte ulaşım sağlanamayan yerleşim yerleri:

 

BAHÇESARAY: İmamlı - Çömlekçi - Oğuzeli - Şenler mahalle yolları kapalı. Çalışmalar devam ediyor.

 

BAŞKALE: Yukarı Dallı-Aydemir-akçalı-Çakırdoğan-Uğurlu-Yurttepe mahalle yolları ile Doyum-Aş.dallı-Testili-Yüksel- Şahintepe mezra yoları kapalı,çalışmalar devam ediyor.

 

ÇALDIRAN: Yukarı sağmalı-Akbaşak mahalleri ile Cemaleddin-Dokuzevler-Dayanç- Aş.Yk. Çilli mezra yolları kapalı,çalışmalar devam ediyor.

 

ÇATAK: Dokuzdam- Sürmeli Mahalle yolları ile Şahinbaş-Yolgeçen-Armala-Dönemeç-Arıkuşak- Aşağı Kuşak- Alantaş-Küllüce-Ardıçlı-Dursunlar-Gelincik-Şabur-Beğendik Mezra yolları kapalı.

 

EDREMİT: Ayazpınar Mahalle yolu kapalı. Çalışmaları devam ediyor. 

 

ERCİŞ: Yankıtepe mahalesi ile İmamabdal-morgedik mezra yoları kapalı, çalışmalar devam ediyor.

 

GEVAŞ: Daldere anaköy mahalle yolu ile Töreli-Barışık-Sütlüçe mezra yolları kapalı Çalışmalar devam ediyor.

 

GÜRPINAR (Güzelsu) : Tutmaç-Anlıak-Yedisalkım-Koçgüden-Uzungedik-Topsakal-Çatakdibi-Tutak mahalleri ile Çılgın-Süngübayır-toyga-Kaymaklı- dövecik-Kalıntaş-Yalıntepe-Yk.Aş.Beşparmak mezra yolları kapalı,çalışmaları devam ediyor. 

 

GÜRPINAR (Kırgeçidi) : Dikbıyık-Topyıldız-Akdoğu-Cepkenli-Dolaylı-Bağrıyanık-Sapakonak-Bölmeçalı-Yoldüştü-Mahalle yolları ile Sugözü-Tirbedela-Baltutan-Yataklı-Atabiner-Yeşilyurt-İlgi-Binektaş-Güdümlü-Sarıyaprak mezra yolları kapalı.

 

İPEKYOLU: Ortanca - Köşebaşı - Gövelek- Beşçatak- Değirmenköy- Arıtoprak- Karakoç- Kevenli- Aş.Yk. Bakraçlı Mahalle yolları kapalı.

 

MURADİYE: Beyaztaş mahalle yolu kapalı. Çalışmalar devam ediyor.

 

ÖZALP: Çavdarlı- Karlıyamaç-Bağrıaçık- Elaçmaz mahalleri ile Akgün -Ağıl Mezra yolları kapalı. Çalışmalar devam ediyor.

 

49 mezra ve 49 köy yolu olmak üzere toplamda 98 yerleşim yerine yoğun kar yağışından dolayı ulaşım sağlanamıyor. Van Büyükşehir ve ilçe belediye ekiplerinin yol açma çalışmaları devam ediyor. 

 

Editör: TE Bilisim