Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, okullardaki eğitimlerini sürdürüyor. Bir haftada 9 okulda teorik ve uygulamalı eğitimler veren itfaiye ekipleri, çocuklarda ve gençlerde afet bilincini oluşturmayı hedefliyor.

 

Yaptıkları başarılı çalışmalarla göz dolduran Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, eğitim çalışmalarına da devam ediyor. Sivil Savunma Haftası kapsamında Sevgi Çiçekleri Anaokulu, Vali Tahir Paşa Ortaokulu, Cemil Yörük İmam Hatip Ortaokulu, Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Kalecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Van Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi, Selahaddin Eyyubi İMKB Lisesi, İpekyolu İMKB Fen Lisesi ve Abdurrahman Gazi Anadolu Lisesinde çeşitli eğitimler verildi.

 

Yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında yapılması gerekenler, yangına ilk müdahale, kaçış yolları, bina tahliyesi gibi konuları öğrencilere teorik olarak anlatan itfaiye ekipleri; yangın söndürme, tahliye ve deprem anında neler yapılması gerektiği konularını ise öğrencilere uygulamalı olarak gösterdi. Eğitimlerin çok verimli geçtiğini belirten okul yönetimi ve öğrenciler ise, Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim