Ankara’dan Van’a gönül köprüsü kuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki 50 kişilik heyet Van’a çıkarma yaptı. Gün boyunca Sivil Toplum Kuruluşları ile halk ile, sanayiciler ile buluşuldu. Enine boyuna Van’ı dinleyen Bakan Soylu ve ekibinin katıldığı en önemli toplantılardan birisi de Van TSO’da gerçekleşti. Sivil Toplum Buluşması adı altında gerçekleştirilen toplantıya heyet ile birlikte Ankara Sanayi Odası temsilcileri de katıldı. Van TSO ile ortak gerçekleşen programda Van TSO Başkanı Necdet Takva hem iyi bir misafirperverlik sergiledi hem de Van’ın sorunlarını bakan ve heyete sundu. Tek tek mevcut sorunları bakana aktaran Takva’nın konuşması sonrası Bakan Soylu, “Büyük heyecan duydum” dedi. Diğer katılımcılar ile istişarelerin sürdüğü toplantının akşamında da heyet Edremit’te kurulan İftar Programına katıldı. Program sahura kadar da çeşitli görüşmeler ve buluşmalar ile devam etti.

 

“Ankara’dan Van’a Gönül Köprüleri Kuruyoruz” projesi kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği “Sivil Toplu Buluşması” programa düzenlendi. Düzenlenen programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme dair açıklamalarda bulundu. PKK örgütünü de ciddi şekilde eleştiren Soylu, “Bugün babalar günü. Çocukların özellikle de kızlarında babalarının yanında olması gerekirken, onları 12-13 yaşında dağa götürüyorlar. Biz bunlardan hesap sormazsak burada ne işimiz var?” Dedi.

 

 

TAKVA: UMUDUMUZU KORUMAKTAYIZ

Van TSO ile Ankara Sanayi Odası işbirliği ile yapılan ortak Sivil Toplum Buluşması’nda ev sahibi Necdet Takva açılış konuşmasını yaptı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva katılımcılara “Güneşin başkenti Van’a hoş geldiniz” dedi. Takva, “Halen görevde bulunan hükümetimizin bölgesel ve kentsel kalkınma politikaları sayesinde ve son 15 yılda gerçekleştirdiği reformlarla Van şehri Cumhuriyet tarihi boyunca hiç olmadığı kadar bilinir ve sürdürülebilir şehirlerarasında yerini almaya başlamıştır. Ancak sahip olduğu potansiyel itibari ile Van çok daha fazla ilgi ve alakayı hak eden önemli bir ekonomik, kültürel ve sosyal yaşam merkezidir. 16 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz anayasa değişikliği ile yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiri ile Türkiye 200 yıllık yönetim tartışmasında tarihi ve milat sayılacak bir karar vermiştir. Beklentimiz bu dönüşüm ve değişimin en kısa zamanda hepimizin ekonomik ve siyasi hayatına doğrudan pozitif yönde etki etmesidir. Ülkemizin huzuru ve barışına sınacağı katkıya olan umudumuzu korumaktayız.” İfadelerine yer verdi.

 

 

“EKONOMİNİN DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Devletten ve hükümetten beklentilerini de sıralayan Takva şöyle devam etti: “Hükümetimizden kentsel ve bölgesel altyapı yatırımları konusuna giren Van çevreyolu, Kuzey Vangölü Demiryolu, Van-Şırnak Habur Karayolu projelerinin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Yine Vangölü koruma kanunun yasalaşması için misafirimiz olan değerli hazirundan arzımız vardır. Van ve bölgemiz için deprem sonrası oluşan olumsuz ekonomik fotoğrafın yeniden çekilip düzeltilmesini bekliyoruz. Vergi sorunu, bankacılık sorunlarımız, TOKİ ödemeleri gibi sorunlarımız canlılığını korumaktadır. Şehrimiz hem ülkemizin 20,6 yaş ortalaması ile en genç nüfusa sahip şehirlerden biri hem de en fazla işsiz gencin olduğu şehirdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine ilk desteği veren meslek odası olarak Van için taahhüt ettiğimiz 6 bin istihdamı geçmiş bulunmaktayız.”

 

 

TAKVA: 8 BİN 500 İSTİHDAMA ULAŞTIK

İstihdam seferberliği ile ilgili de konuşan Takva, “Sayın Valimizin öncülüğünde, Van iş dünyasının duyarlılığı ile yeniden belirlenen 10 bin istihdam hedefine şu anda 8 bin 500 istihdama ulaşmış bulunmaktayız. Şehrimizin kümelenmiş üretim alanları yatırım ortamının iyileştirilmesi bakımından önemli imkânlar sunmaktadır. Organize Sanayi Bölgemizde 135 tahsisli parselde üretim yapılmaktadır. Tekstilkentte an itibariyle 1 yıl gibi kısa bir sürede bin 500 istihdam rakamına ulaşmış bulunmaktayız. Yine iş geliştirme merkezi önemli bir kuluçka merkezi konumuna ulaşmıştır. Her 3 kümelenmiş bölgemiz için alt yapı desteğine ihtiyaç duymaktayız.” Dedi.

 

 

ATO VE OSTİM’DEN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

ATO ve OSTİM’den beklentilerini de dile getiren Takva şu ifadeleri kullandı: “Organize Sanayi Bölgemiz bir teknik ve mesleki liseye ihtiyaç duyulmaktadır. Madem toplantımızın adı Ankara’dan Van’a gönül köprüsü koyduk. ASO Başkanımızdan Van OSB için bir teknik ve mesleki lise kurulması konusunda destek ve işbirliği bekliyoruz. OSTİM Başkanımız Sayın Orhan Aydın beyefendiden sahip oldukları bilgi ve deneyimlerinden yararlanmamız için bir bilgi aktarım merkezi kurmalarını, bu konuda uzmanlarını sıkça bölgemize göndererek yerel kalkınmamıza katkı sunmalarını bekliyoruz. OSTİM’in kümelenme alanında yarattığı başarıyı gururla takip ediyoruz. Bizler bir ve beraber kalkınmak durumundayız.”

 

 

TAKVA: ANKARA ENERJİSİNE İHTİYACIMIZ VAR

Takva konuşmasında son olarak, “Ülkemizde bölgeler arası gelişmişlik farkı gelecek 20 yılımızı etkileyecek en temel gündemlerimizden biri olacak. Buna şimdiden müdahale etmek durumundayız. Sanayi ve ticaret her geçen gün fark yaratan Ankara’nın enerjisine ihtiyacımız var. Başta Ankara Sanayi Odamız olmak üzere dünyaya açılan penceremiz olan Ankara iş çevrelerinin Van ve bölgemiz ile kuracakları etkin iletişim rengimizin kısa zamanda değişmesine katkı sağlayacaktır. Bu biraradalık devletimizin ve hükümetimizin de desteği ile gelecek işbirliği ve ortaklaşmamıza büyük bir katkı sağlayacaktır. Başta sayın bakanımız olmak üzere veslie olan herekse şükranlarımızı sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

SOYLU: SİZE 2 SELAM GETİRDİM

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk olarak şunları söyledi: “Sizlere 2 selamı iletmek isterim. Birincisi milletimizin sevgilisi, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletmek istiyorum. Yine Anadolu’muzu eserleriyle dolduran Başbakanımızın selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Özellikle kıymetli Van TSO başkanımızın konuşmasını dinlerken büyük bir heyecan ve umut duydum. Kendisinin verdiği haberleri dinlerken kendi kendime şöyle düşündüm. Aslında bu gelişmeler bizim icat ettiğimiz şeyler değildir. Bizlerin devletin, girişimcilerin yaptığı şey bu potansiyeli harekete geçirmektir.”

 

 

“İNŞALLAH VAN’A DAHA FAZLA TURİST GELİR”

Van’a gelen turistler ile ilgili de konuşan Soylu, “Doğu ve Güneydoğu’daki iller her zaman dinin kültürün, medeniyetin şehirleri olmuşlardır. Mardin’de Kasimi’ye Medresesine bakın. Van’daki medreselere bakın göreceksiniz. Biz buralardan yeni bir şey yapmıyoruz. Bu şehirler üzerindeki bir oyunu, topraklarımız üzerinde verimlilik olmasın diye. Van’da kalkınacak, komşu illerimiz de kalkınacak. Buralar tek ayaklı kalkınma merkezleri değildir. Geçen sene Nevruz da Van’a 40 bin turist geldi. Bu sene 60 bin. Şu anda otellerin doluluk oranı yüzde 60. Geçen sene bir milyon turist geldi Van’a bu sene inşallah milyon 500 bini aşkın turist gelecek.” İfadelerine yer verdi.

 

 

SOYLU: HÜKÜMETİN BAKIŞI NETTİR

Hükümetin örgütlerle mücadele de bakışının net olduğunu söyleyen Soylu şöyle devam etti: “Terör güç kaybetmektedir. Diyarbakır’daydık. Sur’a gittik. Sur’u yaktılar, yıktılar tarihimizi heder etmeye çalıştılar. Benim de görüşüm şudur. Bu ülkenin büyük zenginlikleri olabilir. Coğrafyası, konumu büyük bir zenginliktir. Beni şahsen bunların hiç birisi beni bir tek mesele kadar ilgilendirmiyor. O da bu ülkenin birliği beraberliği ve kardeşliğidir. Cumhuriyeti kurduğumuz günden itibaren bu kardeşliğe saldırdılar. İstiklal mahkemeleriyle bu memleketin bir bölüm insanını, Dersim ile başka bir süreç, Şeyh Sait meselesi ile başka bir süreç gelişti. Toplumu rahat bırakmadılar.”

 

 

“TÜRKİYE TEKRAR YÜKSELİŞE GEÇTİ”

Türkiye’nin sürekli geriye gitmesi için engellemelerin olduğunu söyleyen Soylu, “1960’ta Türkiye tekrar yükselişe geçti. Cumhuriyet bütün kesimleri bir araya getirdi. 1950’de başlayan yürüyüşte böyle bir yürüyüştü. Şeyh Sait meselesi olmasına rağmen Adnan Menderes Şeyh Sait’in torunu Abdulmelik Fırat’ın yaşını büyüterek vekil yaptı. Bu güzel ülke bir adım atarken 1960 darbesinde bütün birlik, beraberliğini onarımlarını tasfiye etmeye çalıştılar. 1960 ve 1970 sonrası hep devam etti. Ne zaman yükseldik başımıza bir musibet getirmeye çalıştılar. Çünkü istiyorlar ki birlik beraberlik olmasın. Ak Parti bu adımı attı ama engellemedikleri iş kalmadı. Yakın tarihimizde de bunları yaşadık.” Dedi.

 

 

SOYLU: İSTEDİKLERİNİ YAPAMADILAR

Soylu konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bu ülkede 15 Temmuz’u, 6-7 Ekim olaylarını, gezi olaylarını yaşadık. İstedikleri bu ülke demokratik bir ülke olmasın istediler. Birliği ile beraberliği ile uğraştılar. Onun ayakta duracak takati kalmasın onu istediğimiz gibi yönetelim anlayışı oldu. Bu bazen içte bazen de dıştaki etkilerle oldu. Kim bu birliği ve beraberliği sağlamaya çalıştıysa da onu toplum nezdinde itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Gururla söylüyorum ki istediklerini yapamadılar. Ama maalesef tarih birliğimizi, inanç birliğimizi, medeniyet birliğimizi göz ardı ettiler. Onlar şunu zannettiler. Ezan sadece namaza çağırıyor zannettiler ama yanıldılar. Ama o ezan bize birlik ve beraberlik üflüyor. Bizim iddiamız büyüktür. Dünyanın karşı karşıya kalmış olduğu anlam ve mana boşluğunu bu medeniyetin ortaya koyduğu büyüklükleri gördüler.”

 

 

“GEÇEN SENE 478, BU SENE 47 KİŞİ ÖRGÜTE KATILDI”

İçişleri bakanlığının 2 büyük hedefi olduğunu söyleyen Soylu, “Bizim amacımız terörü tasfiye etmektir. Geçen sene ilk altı ayda Türkiye’de 478 kişi terör örgütüne katılırken, bu yıl ise 47 kişi katıldı. Biz bütün tedbirleri alıyoruz. Bilmenizi istiyoruz ki sadece terör terörü bitiriyor değiliz. Sayın Başbakanımız açıkladığı cazibe merkezleri programları ile bitiriyoruz. Bu terörle mücadeleden daha önemlidir. Tunceli sokaklarında gezdiğimizde oradaki kardeşlerimiz iş istedi bizden. Doğu ve Güneydoğu Türkiye’nin yeni sıçrama merkezleridir. Biz bunu gerçekleştireceğiz. Bu cazibe merkezlerinin bize getirisi 361 bin istihdam olacak. Bunu bir an önce başlatmalıyız. Terör örgütün istismarını ancak bunlarla beraber yenebiliriz. Her şey önemlidir. Üniversitemiz, okullarımız bu konuda çok önemlidir. 7-8 saatlik uyku ile biz Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına koyamayız. Cumhurbaşkanımız 3-4 saat, Başbakan 4-5 saat uyuyor. Bir sürü problemle karşı karşıya kaldık. Ama yolumuza milletle beraber devam ettik.” Şeklinde konuştu.

 

 

“ENGELLEYEMİYORSAK NE İŞİMİ VAR?”

Belediyelere yapılan atamalarla ilgili konuşan Soylu belediyelerin güzel işler yaptığını söyledi. Soylu şöyle devam etti: “Bir annenin kızı zorla dağa götürülüyorsa biz buna karşı çıkacağız. Son teslim olan kızların yaşı 12-13 yaş aralığında. Biz bunu engelleyemiyorsak niçin bu işi yapıyoruz? Bugün babalar günü o baba kızına sarılıp gününü bütün yorgunluğu alacak yerde neden kızıyla bir arada değil. O çocukları aileleri buluşturmaktır bizim görevimiz. Kandilde 13-14 yaşındaki çocukları karşılarına alıp fiziklerine göre sen pantolon giyeceksin sen etek giyeceksin deyip istismar edecekse, biz bunlarla mücadele etmezsek bu dünyada diğer dünyada da bunun hesabını veremeyiz.”

 

 

15 BİN ÜZERİNDE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Ne yaptıklarını bildiklerini söyleyen Soylu, “Eksikten münezzeh cenabı Allah’tır. Eksiğimizi düzelten de sizlersiniz. Önümüzde önemli iki yıl var. Hükümet yeni sisteme geçebilmek çok önemli işler yapacak. Yeni sistem ile 5 yılda yapacağımız iki yılda yapacağız. Bu cazibe merkezleri programları Güneydoğu da önemli bir hava oluşturacaktır. 1.9 Milyar dolar ile ciddi bir başvuru var. 15 bin üzerinde istihdam sağlanacak. Terör ile mücadele edeceğiz. Özel sektörü teşvik edeceğiz. Eğitimi destekleyeceğiz. 81 ilde üniversitemiz var çok şükür. Bunların daha da artması için çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz.” İfade etti.

 

 

SOYLU: 10 DEVLETTEN BİRİ OLACAĞIZ

Soylu son olarak şunları kaydetti: “Şunu ifade etmek istiyorum. Bizim en büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir. Şahsım adına kendimizden vazgeçmeliyiz ama kardeşliğimizden vazgeçmemeliyiz. Bu protokolün çok başarılı olacağına inanıyorum. Van ile Ankara’nın gerçekleştirdiği protokolü takip edeceğim. Van’daki Güçbirliği Platformu’nu da çok önemsiyorum. Bunun diğer illere de örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Gerekli bütün adımları atma konusunda hükümetimizin de partimizin amade olduğunu söylemek istiyorum. Dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağız.”

 

 

YAZICI: PROTOKOL KÂĞITTA KALMAMALI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Önemli bir toplantı gerçekleştiriyor. Belirlenmiş illerle ekonomik ve sosyal hayatın aktörlerinin buluşturulması fevkalade önemlidir. İnşallah bu protokol kâğıtta kalmaz hayata geçer. Yatırımların gerçekleştirilmesi iki önemli faktör var. Proje ve plan onu gerçekleştirecek sermaye lazım. Hayati derecede önemli olan o işin takdiridir. Van ilimizde koordineli bir yapının olduğunu duymak beni mutlu etti. Bir ülkenin büyüklüğünün gösteren bazı faktörler vardır. Beşeri kaynaklardır. İkincisi ekonomi güçtür üçüncüsü ise silahlı güçtür.” Dedi.

 

 

“KİMSEYE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ”

“Birlikte Türkiye’yiz” diyen Yazıcı şöyle devam etti: “Türkiye’nin yönetimini devraldığımız zamandan bu yana kaynaklarımızı projelendirmek suretiyle ilerlememizi sağlıyoruz. Hiç kimse bize siz bazı kayırdınız diyemez. Çünkü biz yola çıkarken her şey Türkiye için. Etnik, mezhep ayrımı asla yapmadık. İnsanları ötekileştirmedik. Biz birlikte Türkiye’yiz ortak değerlerimiz var. Ortak değerler hepimizin Vatan hepimizin, peki bu topraklarda yaşayıp da vatanı olmayan bir Allah’ın kulu var mı? Niye bazıları vatan arıyor. Bayrak hepimizin, 80 milyondan bayrağı olmayan var mı? Vatan hepimizin ise buna aykırı unsurları asla beslemeyeceğiz. Şu yönetimi, bu yönetim altında bazı şeylere tolerans göstermek olur mu? Birliğimize bağdaşır mı? Bu zedeleyenlere müsamaha göstermeyeceğiz. Biz bir milletiz. Ortak değerlerimiz var. Bu bölgede özellikle bunları ifade etmek istedim. Hep birlikte Türkiye’yi Cumhuriyeti 2023 ve 2053’e taşımaya gayret gösterelim.”

 

 

ATALAY: VAN HERHANGİ BİR İL DEĞİL

Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay toplantıda yaptığı konuşmada Van’da güzel bir gün yaşadıklarını söyledi. Atalay, “Özellikle bugün ki görüşme buradaki toplantı ekonomi ağırlıklı. ATO ve Van TSO bir protokol imzaladı. İnşallah bu protokol lafta kalmaz ve başkanlarımız takip eder. Özellikle yatırımcı dostlara şunu söylüyorum. Van yatırım yapılabilir bir yer. Van herhangi bir ilimiz değil. Bu gelip görmelerin faydası oluyor. Bizzat coğrafyayı görüyor. Hükümetimiz yürüttüğü cazibe merkezi programlarını tekrar hatırlatıyorum. Bu çok büyük bir teşvik projesidir. Van’dan da epeyce başvuru oldu. İki yurt dışı ağırlıklı yatırım projesi var. Burayı şöyle görün. OSB’miz var 137 iş yerimiz var. Burası canlı bir ekonomik hayat var. İran’a 1 saat uzaklıkta. Bura güneşin başkenti Tuşba. Van tarih şehri, stratejik konumu çok önemlidir. Van’ın çok değerli bir insan kaynağı vardır. Güvenlik sorununa takılmadan yatırım yapılabilir bir şehir. Ulaşımın en kolay olduğu şehirlerden bir tanesi, bu bölge ile son çıkan yapılandırma yasasında olduğu gibi bölgenin biraz daha kollanması, cazibe merkezleri programları yürüyecek. Van herhangi bir şehir değil en özellikli şehirlerden bir tanesidir.” Şeklinde konuştu.

 

 

TAŞYAPAN: YILLARCA SIKINTI YAŞANDI

Gönül köprüsünü ülkenin her yerinde kurduklarını söyleyen Van Valisi İbrahim Taşyapan şunları kaydetti: “Türkçemizin insanın içini ısıtan en önemli kelimelerden biridir. Ramazan ayının güzelliği ile gönül köprülerinin güzelliği bugün bir arada. İlimiz doğunun incisi. Van Denizi’nin kenarında kadim geçmişi ile insanı ile en önemli illerinden biridir. Ülkemizin en uzak illerinden biri ama bu izafi bir kavram nereden baktığınıza bağlıdır. Yıllarca buralar güvenlik sıkıntısı yaşadı. Halen de yaşamaktayız. Hükümetimizin desteği ile inşallah bu sıkıntıları sonuna getirdik, getireceğiz. Bizim İran ile 280 km sınırımızı var. İran’a arkasındaki illere yatırım yapabiliriz. Çok büyük yatırım talepleri alıyoruz. Bazen güvenlik dalgalanmaları bu yatırımları etkiliyor ama bunları aşacağız. Alt yapı olarak her şeye sahibiz. Eğitim de ulaşım da her şeye sahibiz. Devletimizi her türlü yatırımı bu bölgeye göndermektedir. İyilikleri arttırırsak kötülükler azalacaktır. Bu gönül köprüsü projesi buna vesile olacaktır.”

 

 

ŞAHİN: GÜÇLENMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Türk ve Kürtlerin birlikte mücadele verdiklerini söyledi. Şahin, “Ak Parti’nin geçen yıl başlatmış olduğu proje kapsamında Van’da olmanın heyecanını yaşamaktayız. Çok müstesna bir zaman dilimi içerisinde bulunmaktayız. Değerli dostlar bu topraklarda bin yıldır kardeşlik içerisinde yaşamaktayız. Türkü, Kürdü, Lazı ile hep beraber yaşadık. Selahattin Eyyübi ve Sultan Alparslan’ın ordusunda Fatih’in ordusunda mücadele verdik. Bütün mücadelelerde omuz omuzaydık. Kurtuluş mücadelesini beraber verdik. Cumhuriyeti beraber kurduk. Cumhuriyetin felsefesi bu zenginlikleri barındırmaktır. Toprağımız, ülkümüz, hedefimiz, devletimizi, kıblemiz, bayrağımız bir. Bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz ve yaşamaya devam ediyoruz. 15 Temmuz gecesinde FETÖ’nünü imza atmaya çalıştığı o günde gösterdik birliğimizi. O darbe girişimini Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve milletimizin feraseti ile boşa çıkardık. Bugün Ankara’dan Van’a kurduğumuz gönül köprüsünün güçlenmesini temenni ediyoruz.” Dedi.

 

 

ÖZDEBİR: DEPREMDEN SONRA VAN’A GELMEMİŞTİM

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Nurettin Özdebir Türkiye’de ciddi ekonomik bir büyümenin olduğunu söyledi. Özdebir şunları söyledi: “Van TSO ile beraber bir işbirliği protokolü imzaladık. Ben depremden sonra Van’a gelmemiştim. Gördüğüm bu değişim ve dönüşüm adına Sayın Beşir Atalay’a teşekkür ediyorum. Dünyanın en kıymetli, en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Bu topraklara göz dikenler geçmişten beri olmuştur, olacaktır. 2016’da Türkiye 2,9 büyüdü. Bu küçük bir rakam gibi görünüyor ama dünyaya baktığımızda Hindistan ve Çin dışında diğer ülkeler Türkiye’den daha az büyümüş. 2002’den itibaren Türkiye’de ciddi bir büyüme görüyoruz. Terörü yendiğimiz sürece, birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece Türkiye’nin gayrisafi milli hasılası da artacaktır.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Fatih Şahin, Ak Parti Van milletvekili Beşir Atalay, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ankara Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Van’daki STK Başkanları ve Kanaat Önderleri katıldı.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN / ÖNDER ALTINAL

FOTOĞRAF: AA

Editör: TE Bilisim