Van haber - Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşup dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılan Hıdırellez, Van'da da kutlandı.

Kent merkezinden geçen Akköprü Deresi'nin kıyısını gece saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, dileklerini yazdıkları kağıtları suya bıraktı.

Çoğunluğu kadınlardan oluşan ve sabahın ilk ışıklarına kadar çevresindekilerle konuşmadan mum yakıp dua edenler, tuttukları dilekleri de taş ve odun parçaları ile dere kenarına çizdi.

Dileklerinin kabul olması için dere üzerindeki köprüden 7 kez geçen vatandaşların, dere kenarını aydınlatan mumlarla birlikte taş, odun ve bez parçalarıyla beşik, bebek, gelinlik, ev ve araba çizmeleri dikkati çekti.

 

 

Sabah ezanın okunmasıyla birlikte dere kenarından saf tutan vatandaşlar namaz kılarak, dua ettiler.

Sabah namazından sonra annesi ile dere kenarına geldiğini dile getiren Ebru Kartaş, üniversitede okuduğunu ve sınavının iyi geçmesi için dua ettiğini söyledi.

Saliha Takış ise geçen yıl dua ettiği kızının mutlu bir evlilik yaptığını, bu yıl da küçük oğlu için dilek tutmaya geldiğini ifade etti.

Takış, fen lisesinde okuyan oğlu için dere kenarında stetoskop şekli çizip dilek tuttuğunu belirterek, "Hızır ve İlyas peygamberlerin burada buluştuğuna inanan insanlar gün ağarıncaya kadar buraya gelip dilek tutarlar. Buradaki taş ve ağaç parçalarından çocuğu olmayanlar beşik ve bebek, evi olmayanlar ev, arabası olmayanlar araba, genç kızlar gelinlik çizer ve dileğinin kabul olması için dua eder." dedi.

Kutlamaların gün içerisinde Akköprü Deresi ve Van Kalesi çevresinde devam edeceği öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim