Van’da futbol severler Van Beşiktaşlılar Derneği öncülüğünde çocuklara yönelik yapılan istismar olaylarını kınadı.

 

Van’da futbolseverler ve taraftarlar Van Beşiktaşlılar Derneği öncülüğünde çocuklara yönelik istismar olaylarına dikkat çekmek amacıyla ortaklaşa yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Beşyol Dabbağoğlu Parkında toplanan futbolseverler buradan sanat parkına kadar yürüyerek burada basın açıklaması yaptı.

 

 

Yürüyüş esnasında futbolseverler, ‘’Çocuklar Ölmesin Parklarda Oynasın, Eylül, Leyla Ölmedi Kalbimizde Yaşıyor, Çocuk Bedenine Dokunma, Tecavüzcüleri Korumayın’’ sloganları attı.

 

 

‘’ÇÖZÜM İÇİN İDAM DEĞİL, EĞİTİMİN DAHA ETKİLİ OLACAKTIR’’

 

Sanat Parkında basın açıklaması okuyan Van Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Gani Aslan, ‘’Son günlerde Türkiye kamuoyunda ciddi yankı bulan Eylül ve Leyla çocuklarımızın yaşadıkları hepimizi derinden üzmüştür. Geçmiş yıllarda benzer cinsel İstismar/cinayet vakalarının yaşanmış olması çocuklara yön elik taciz, tecavüz, ensest, ihmal gibi elim hadiselerin hukuki, psikolojik ve sosyolojik düzeyde devlet ve sivil toplum nezdinde acilen gündeme alınıp yeni çözümler üretilmesini zaruri hale getirmiştir. Devletimiz son yıllarda yaşanan bu tür menfi hadiselerin suç işlenmeden önce engellenmesi için koruyucu tedbirler ve suç işlendikten sonra cezalandırılması hususunda da gerekli kanuni düzenlemeleri üst seviyede hayata geçirmiş olsa da maalesef bu suçların önüne geçilmesi tam olarak mümkün olamamıştır. Sürekli olarak yaşanan ancak ara ara gündeme gelen çocuk İstismarına karşı futbolseverler olarak Bizler bu konunun yaşanan vahim olayların ardından çözüm için idamın değil eğitimin daha etkili olduğuna inanıyoruz. Bu vesile ile toplumumuzun çocuk yaşlardan itibaren bu tür konuların eğitimine özellikle dikkat etmesi gerektiği inancındayız. Bugün burada toplanmamızdaki amaç artık Leyla’larını Eylül'lerin ölmemesi adına sesimizi gerekli yerlere ulaştırmaktır. Artık yaşanan bu vahşetlerin son bulmasını umut ediyoruz’’ dedi.

 

 

‘’AYRI TAKIM TARAFTARLARI OLABİLİRİZ FAKAT, BU DURUMLARDA BİRİZ’’

 

Van Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Gani Aslan, Spor dostluktur, spor kardeşliktir. Spor böyle günlerde ortak bir noktada buluşmak için çok önemlidir. Bugün Çarşı Van’da, Ultraaslan Van’da, Genç Fenerbahçeliler Van’da, Karakobralar Van ve diğer takımın taraftarları yani tüm futbol severler olarak duyarlılık göstererek artık istismar olaylarının son bulmasına adına tek ses olduk. Duyarlılık oluşturulması adına yapılacak olan tüm çalışmalarda yine beraber olacağız. Sesimizi Türkiye’nin her köşesine ulaştıracağız. Bugün duyarlılık gösterip yürüyüşümüze katılım sağlayan ÇARŞI VAN, KARAKOBRALAR, ULTRASLAN VAN, VAN GENÇFENERBAHÇELİLER ve diğer takım taraftarlarına yönetim kurulum adına teşekkür ederim’’şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim