ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ - Bilindiği gibi sağlıklı bir yaşamın en büyük anahtarlarından biri spor yapmak... Bu kapsamda Van’da gidip hem çeşitli spor dallarında eğitim alabileceğiniz hem de daha iyi bir görünüme sahip olmak için fitness yapabileceğiniz birçok merkez var. Şehrivan olarak bu merkezlerden biri olan Elit Spor Merkezi ile görüşüp spor meraklısına kendini geliştirmesinin yollarını aradık. Vatandaşların bu merkezlere daha çok iyi bir görünüme sahip olmak için başvurduğunu fakat bunula birlikte insan sağlığı için de başvurmanın gerekliliğine dikkat çeken Elit Spor Merkezi Fitness Antrenörü Halil İbrahim Biçer vatandaşların bu konuda daha profesyonel adımlar atması gerektiğini belirtti.

 

 

“KIŞ MEVSİMİ YAZ’A GÖRE DAHA YOĞUN”

Spor merkezlerine olan ilginin Kış mevsiminde Yaz aylarına oranla daha yoğun olduğunu ifade eden Biçer “Yaz mevsiminde salonumuzun doluluk oranlarında bir azalma meydana geldiğini söyleyebiliriz. Öğrencilerin okulların tatil edilmesi ile birlikte şehirden uzaklaşması, gençlerimizin tatil beldelerine gidiyor olması salonlarımızda ufak bir boşluk yaratıyor. Yaz mevsimi içerisinde Van’da ikamet eden vatandaşlar spor salonumuza çalışmaya geliyor. Yaz mevsiminde de bir yoğunluk var ama bunu Kış mevsimi ile kıyasladığımızda doluluğun Kış’a nazaran azaldığını söyleyebiliriz. Kış mevsiminde memurlar olsun, öğrenciler olsun, sağlık çalışanları olsun tatilden dönüp salonumuzda çalışıyorlar.” Diye ekledi.

 

“HER TÜRLÜ HİZMETİ VERİYORUZ”

Vatandaşlara almak istedikleri hizmetler doğrultusunda hizmet sağladıklarını ifade eden Biçer  “Sağlıklı bir yaşamın ve fit bir vücudun anahtarı bu spor merkezlerinden geçiyor. İnsanlarımızda ellerinden geldikçe ve fırsat buldukça çalışmaya geliyorlar. Vatandaşlar buraya ilk geldiklerinde salonu gezip alacakları hizmete karar veriyorlar. Vücut geliştirme, fitness, zayıflama gibi hizmetlerimizden faydalanabiliyorlar. Vatandaşlar ile almak istedikleri hizmeti belirledikten sonra onların hedeflerini dinliyoruz. Örneğin belirli bir kiloya düşmek istiyorlarsa bunu öğreniyoruz. Ya da vücut geliştirmek isteyip nasıl bir vücuda sahip olmak istediklerini belirliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

“SPORCU YETİŞTİRMEK ZOR”

Van’da ülkemizi çeşitli kulvarlarda temsil edecek sporcular yetiştirmenin bir hayli zor olduğunu ifade eden Biçer şu şekilde konuştu: “Salonumuzda azimli ve birçok şeyi başarabildiğimiz kişiler de yetişiyor. Biz yapmış olduğumuz çalışmaların ardından sonuç aldıkça mutlu oluyoruz. Bu tür spor merkezlerinden çıkıp çeşitli olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden sporcularımızda oluyor. Tabi Van için ne yazık ki üzülerek söylemek istiyorum sporcu yetiştirmek biraz zor oluyor. Örnek verecek olursam spor merkezlerine gelen vatandaşlarımız Kış mevsiminde 3-4 ay çalışayım Yaz’a iyi bir vücutla gireyim düşüncesi ile hareket ediyor. Oysaki profesyonelleşmek daha doğru olabilir. Bu yönde kendilerini geliştirebilirler.”

 

“VAN DENİNCE AKLA BAŞARILI SPORCULAR GELMELİ”

Sivas ve Antalya gibi illerde olduğu gibi Van’dan da birçok sporcunun çıkmasını umut ettiklerini belirten Biçer “Bizler memleketimizden bir sürü sporcu çıksın isteriz. Van denince akla çok iyi sporcular yetişiyor düşüncesi doğsun isteriz. Bunun örneklerine rastlayabiliyoruz. Örneğin Antalya, Sivas gibi şehirlerin ismi geçtiğinde buradan çıkıp ülkemizi temsil eden birçok sporcunun varlığından söz edebiliriz. Van için de ben bu durumun geçerli olmasını ümit ediyorum. Biz her türlü desteği spor merkezi olarak öğrencilerimize sağlıyoruz. Onların her zaman yanında olup gereken ilgiyi esirgemiyoruz. Bu yönde kendini geliştirmek isteyen ve gelişeceğine inanan herkesi bekliyoruz.” Diye konuştu.

 

 

“SPORDA DİSİPLİNLİ OLMAK LAZIM”

Vatandaşların yapmış oldukları sporlara disiplinli bir şekilde yaklaşmaları gerektiğini belirten Biçer “Yaptığımız bu işe profesyonel bir gözle bakıyoruz biz hocalar olarak. Hal böyle olunca spor merkezimizde çalışan kişilerin de disiplin ve azimli bir çalışma sergilemesini bekliyoruz. Şu anda spor merkezimize kayıt yaptıran vatandaşlarımız bazı günler gelip bir iki hafta gelmeyebiliyor. Bu iş düzene bağlandığı takdirde başarıya ulaşır. Vatandaşlar sağlıklı yaşam için, idealleri için buraya gelip sürekli bir şekilde çalışsınlar. Spor merkezi ve fitness salonu dendiğinde akla ilk gelen şey vücut geliştirme oluyor; bu algının biraz üstüne gidip yaptığımız işin insan sağlığı için büyük önem arz ettiğinin de bilinmesini isterim.” Diye sözlerini noktaladı.

 

Editör: TE Bilisim