Van'da 8. Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapsamında düzenlenen "En güzel kuzu, oğlak ve buzağı" yarışması renkli görüntüler oluşturdu.


Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 8. Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı başladı. Fuar kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce "En güzel kuzu, oğlak ve buzağı" yarışması düzenlendi. Hayvan sahiplerinin özenle süsledikleri ve bakımını yaptıkları kuzu, oğlak ve buzağılar, jüri önünde birincilik için boy gösterdi. Çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmada, renkli görüntüler oluştu. 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş, yaptığı açıklamada, yarışmaların bölgedeki hayvancılığın gelişmesine katkı sağladığını söyledi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada 29 hayvanın jüri önüne çıktığını anlatan Görentaş, "Yarışmalar bilinçli çiftçiliğin yapılması için önemlidir. Bu yarışmaları geliştirerek artırmayı hedefliyoruz. Çiftçilerimizi tebrik ediyorum." dedi. Konuşmaların ardından jüri üyelerinin puanlaması sonucu hayvanları dereceye giren besicilere altın verildi.

 

Editör: TE Bilisim