Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), Kalecik Mahallesi’nde bulunan özel bir şirket tarafından yaptırılan 400 dairelik öğretmen lojmanlarında yaşanan altyapı sorunu, dondurucu soğuğa rağmen giderildi.

 

Özel bir şirketin yaptırdığı lojmanların kanalizasyon sistemlerinin hatalı bağlanmasıyla sorunlar oluştu. 5 yıl süren ve sürekli tıkanan kanalizasyon hattı, vatandaş için çileye dönüştü. Sürekli kötü kokuyla karşılaşan lojman sakinleri, bu sorunu VASKİ yetkililerine iletti. Yüklenici firma tarafından yapılması gereken arıza giderilmeyince, VASKİ ekipleri harekete geçti. Lojmanlar için 100 metrelik yeni hat çekilerek sorun giderilmiş oldu.

 

Lojman çalışanlarından Tuncer Özbey, 5 yıldır kanalizasyon eziyeti çektiklerini belirterek, “Lojmanı yapan firma gelip bu sorunumuzu gidermedi. Kanalizasyon pisliği daire içlerine gelmekteydi. Bu gibi durumlarda vidanjör çağırarak o günümüzü kurtarıyorduk. Bu sorunun her türlü suçlusu lojmanı yapan firmadır. VASKİ ekipleri maddi talepte bulunmadan gelip sorunumuzu giderdi. Teşekkür ederiz'' şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim