ŞEHRIVAN HABER: SONER İZGİ – YUNUS EMRE AYKAÇ

 

Startı gençlerin Van Gölü Ekspresi ile Van’a akın etmesi ile verilen ve Doğu’da ilk ve tek gençlik müzik festivali olma özelliğine sahip 'GezginFest Van’ı coşturdu. 3 gün boyunca süren ve her gün onbinlerin akın ettiği festivalde 23 sanatçı sahne alırken yüzbinin üzerinde bir sirkülasyon ile Gevaş’ta adeta turist patlaması yaşandı. Müziğin bitmediği, kampların kurulduğu, Van Gölü’nün tadının çıkarıldığı etkinlikler ile Van bir kez daha dikkatleri üzerine çekmiş oldu.

 

 

Doğu’nun ilk ve tek gençlik müzik festivali olma özelliğine sahip “GezginFest Van” ikinci günü olan 8 Eylül Cumartesi Dokuzağaç köyünde yer alan Ada Gevaş İskelesi’nde yüzbinleri ağırladı. İnterrail Türkiye&Hayal Kahvesi ortaklığı ile organize edilen GezginFest Van’da yoğun ilgi gördü. Yüz bin civarında gencin doğa, kamp, seyahat severin üç gün boyunca buluşacağı GezginFest Van, insanı ve doğayı seven hayvan dostlarına saygı gösteren “mutluluk paylaştıkça güzeldir” felsefesini benimseyen festival Van’da düzenlenen ilk ve en büyük festival olurken sonraki yıllar için de Van’ın tam bir festival kenti olacağının işareti oldu.

 

 

3 GÜNLÜK GENÇLİK FESTİVALİ

 

23 sanatçı ve grubun sahne alacağı, bölgenin ilk ve en büyük gençlik festivali 'GezginFest Van' Üç gün sürdü. Gevaş ilçesi Van Gölü sahilinde Cuma günü öğleden sonra doğa ve kamp tutkunlarına, müzikseverlere kapılarını açtı. Festivalin ilk gününden son gününe kadar onbinlerce insan Gevaş’a akın ederken eğlence ve coşku her gün sabah saatlerine kadar devam etti.

 

 

GENÇLER ETKİNLİKLERE DOYDU!

 

Gençlik Festival alanında bir çok etkilik alanı yer alırken, festivalde konserler dışında oyunlar, atölyeler, film gösterileri, geri dönüşüm atölyesi, su savaşı, kütüphane, açık mikrofon, yoga, pilates, meditasyon, sabah sporu, robot şov, jonglör atölyesi, ateş gösterisi, baloncuk partisi, lunapark, school of samba, gencer savaş ile ritim atölyesi ve jam session sahnesi gibi etkinlikler de yer aldı. Gençler kamp kurdukları çadırlarda sabahlarken gün içinde de Van Gölü’nün tadını çıkardı. 

 

 

FESTİVALE YOĞUN İLGİ

 

Yoğun katılımın olduğu festivalin ilk gününde, 150 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek etkinlikte doğaseverler, müzik tutkunları festivalin olduğu alana ulaşmanın ve kamp kurmanın telaşını yaşadı. Festivalde, jandarma ve özel güvenlik de hem karadan hem denizden güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardı. Her gün kamp alanine girmek için bekleyen gençlerin kuyruğu adeta kilometrelerce uzandı.

 

 

YÜZBİNLERİ AŞTI…

 

Van ve çevre illlerde gençlik Festivaline yoğun ilgi gösterildi. 'Gezgin Fest Van' festivalinde sahne alan Athena ve Kardeş Türküleri, doğa ve kamp tutkunlarına unutulmaz bir gece yaşattılırken, festivale ilk gününde 20 bin kişi katıldı. İkinci ve üçüncü gün se festival alanı tıka basa doldu. Sabahlara kadar süren şölene akın hiç bitmezken toplamda yüzbinlerce insan Gevaş’ta unutulmaz zamanlar yaşadı.

 

 

22 SANATÇI SAHNE ALACAK

 

Van’da 3 gün boyunca devam eden festivalde Athena, Teoman, Selda Bağcan, Kardeş Türküler, Ezhel, Manga, Ahmet Aslan, İlkay Akkaya, Melek Mosso, Can Bonomo, Sena Şener, Shantel, Emir Can İğrek, Fatma Turgut, Yener Çevik, Kurtalan Ekspres, Gazapizm, İlyas Yalçıntaş gibi grup ve sanatçılar bir araya gelecek. Ayrıca Amerika'da yaşayan dünyaca ünlü İranlı müzisyen Mohsen Nomjoo da festivalde sahne aldı.

 

 

İRANLILAR DA AKIN ETTİ

Festival’in ikinci gün finali merakla beklenen Mohsen Namjoo oldu. Müzikal performansı ve vokali ile inanılmaz bir atmosfer oluşmasını sağladı. “Selam Van, sizi seviyorum. Barış ve dostluk için burdayım.” diyen Namjoo, seyirci ile İngilizce, Farsça ve Türkçe şarkı aralarında sohbet etti. Namjoo’nun sahnede gitar ve saz ile sergilediği performansı, izlemeye gelen hem Türk hem İranlı seyircinin büyük bir coşku ve alkışlarla karşılık buldu. Festival’de ayrıca; 9 yıl sonra Akdamar Kilisesi’nde gerçekleşen ayine İran, Gürcistan, Azarbeycan, Ermenistan gibi civar ülkelerden onbinlerce kişinin katılamını oldu.

 

Editör: TE Bilisim