İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi'nde PKK'lilerin bulunduğu eve özel harekat polisleri operasyon yaptı. Operasyonda çıkan çatışmada 2 polisi yaralandı.

 

 

Bugün saat 17.30'da aldıkları ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket polisleri, Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Van Gölü Endüstri Meslek lisesi yakınındaki eve operasyon yaptı. Yapılan operasyonda evde bulunan örgüt mensubu ateş açarak karşılık verdi. Açılan ilk ateşte 2 özel hareket polisi yaralandı. Yaralı polisler Yüzüncü Yıl üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne sevk edilirken, mahalle ve evin çevresi ise çok sayıda polis tarafından sarıldı. Operasyona helikopterler de havadan destek sağladı.

 

 

Çatışma sırasında çevrede bulunan bir kadının da yaralandığı belirtildi. Yaralı kadın da hastanede tedavi altına alındı. Van'da PKK'lilerin bulunduğu eve yapılan operasyon sırasında yaralanan 2 özel harekat polisinden 1’i kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Ayrıca operasyonda bir örgüt mensubununda hayatını kaybettiği gelen bilgiler arasında.

 

 

 

Editör: TE Bilisim