Van'ın İpekyolu ilçesinde, Hacıbekir Mahallesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Özel Harekat şubelerinde görevli 500 polisin katılımıyla büyük bir operasyon düzenlendi. Sabahın ilk ışıklarıyla başlatılan ve helikopterin de desteklediği operasyonda, 19 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Aramalarda, 6 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 şarjör, kullanıma hazır el yapımı patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi. Gözaltına alınan 12 kişi, ifade işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabah saatlerinde düzenlenen opersyona yönelik Van Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, "İlimizde bölücü terör örgütünün sözde YPS isimli yapılanması içerisinde faaliyet yürüten şahısların tespiti ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik güvenlik güçleri ile istihbarat birimlerimizin koordineli çalışmaları neticesinde, adı geçen yapılanma mensuplarının ilimizde çeşitli terör saldırıları hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi edinilmiştir." denildi. 
 
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü organizesinde, güvenlik güçlerin tarafından, alınan mahkeme kararına istinaden 17.05.2016 günü sabah saatlerinde 20 adrese yönelik operasyonun gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, "19 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı operasyonda, şahısların yakalandığı ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda ise; 

6 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ile bu silahlara ait 10 adet şarjör,

 4 adet av tüfeği ile bu tüfeklere ait çok sayıda fişek,

 9 adet roket sevk fişeği, 

1500 adet Biksi ve Kaleşnikof marka uzun namlulu silahlara ait fişek,

1 adet kurusıkı tabanca ile bu silaha ait dolu şarjör, ayrıca 20 adet fişek,

 2 adet şarjör kütüklüğü,

 4 adet cep telefonu,

 1 adet jeneratör, 

1 adet ağaç kesme makinesi,

 1 top sarılı kablo,

Çok sayıda örgütsel içerikli yayın, dijital malzemeler ve örgüte ait bez parçaları ele geçirilmiştir. ​Yakalanan şahıslarla ilgili adli tahkikat sürdürülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldırılardan korunması için tüm tedbirler Valiliğimizce alınmaktadır.​" ifadelerine yer verildi. 

 

Editör: TE Bilisim