ŞEHRİVAN ASAYİŞ: MERAL YILDIZ - Van’ın İpekyolu İlçesinde geçtiğimiz yıl 1 Mart tarihinde boş bir arazide bulunan kadın cesedi ile ilgili sürdürülen tahkikatta olayın zanlısı olduğu değerlendirilen 4 kişi gözaltına alındı.

 

1 Mart 2017 günü Van’ın İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Hisar 1. Sokak üzerinde bulunan boş arazide kimliği belirsiz, 18-20 yaşlarında, vücudunun çeşitli yerlerinde 32 adet kesici-delici alet yarası bulunan kadın cesedi bulunmuştu. Cesedin bulunmasının ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Olayla ilgili yapılan araştırmalarda kadın cesedinin 2 gündür kayıp olan 18 yaşında G.A. olduğu ortaya çıktı. Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Olayla ilgili olarak maktulü daha önce öldürmekle tehdit ettiği beyan edilen erkek kardeşi S.A.’nın üvey annesi ve diğer aile bireylerinin maktulü S.A.’nın öldürebileceği doğrultusunda ifadelerinin olmasından dolayı mahkemece tutuklanmış, 3 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmışlardı. Olayın yaşanmasının ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimizce;  Faili meçhul olayın çözülmesi amacıyla çalışmalara başlanılmış, maktulün öldürüldüğü yerden geriye dönük günlük hareketleri ve yaşantısı incelenerek farklı tespitler elde edilmiştir. Cinayeti işleyen şahsın maktulün erkek arkadaşı olan ve aynı mahallede ikamet eden A.B. isimli şahıs olduğu ve olayda A.B.’ye yardım eden H.Ş.,K.Ş. ve H.U.  isimli şahısların olduğu tespit edilmesi üzerine şüphelilerin yakalanması için görevlilerimizce 12 Ocak 2018 günü Van ve İstanbul illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda A.B. , H.Ş. ,  K.Ş. ve H.U. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.” Denildi.

 

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Gözaltına şüphelilerden A.B.’nin alınan beyanında, öldürülen kadının kız arkadaşı olduğunu, olay günü mahallede bulunan bir okul civarında buluşarak, boş araziye gittiklerini, sohbet esnasında şaka amaçlı G.A’ya tokat attığını, onun da kendisine  tokat attığını ve  ölmüş annesine sinkaflı sözler söylemesi üzerine sinirlenerek üzerinde bulunan bıçak ile G.A.’yı bıçaklamaya başladığını beyan ettiği ortaya çıktı. A.B. beyanında, G.A.’nın düştüğünü görünce koşarak mahalleden arkadaşları olan H.U. ve H.Ş.  isimli şahısları yanına alarak bayanın ölüp ölmediğini kontrol etmek amacıyla tekrar cesedin yanına gittiklerini, ayağıyla kontrol ettiğinde bayanın öldüğünü anladığını, uzaklaşarak kimseye haber vermediklerini, yakalandığı güne kadar bir pide fırınında çalışarak hayatına devam ettiğini ve cinayetin unutulacağını düşündüğünü ifadelerini kullandığı belirtildi.

 

Gözaltına alınan  A.B. , H.Ş. , K.Ş. ve H.U. isimli şüpheli şahıslar  için  haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte adliyeye sevk edildi. 

 

Editör: TE Bilisim