Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar, yaşamı olumsuz etkiliyor.

 

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kar nedeniyle il genelinde 186 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

 

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Bahçesaray yolu Karpet geçidinin yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını, ekiplerin yolu açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar nedeniyle 45 köyle ulaşımın sağlanamadığını, ekiplerin yolların açılması için çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

 

 

MUŞ VE HAKKARİ

Muş Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk ise kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerinde 40 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin aralıksız çalıştığını ifade eden Şentürk, en kısa sürede yolları ulaşıma açacaklarını dile getirdi.

 

 

Hakkari'de de kar ve tipi nedeniyle 18 köy ve 57 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, Van ve Muş çevresinde yoğun kar yağışlı olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile pus, yer yer sis görüleceği tahmin edilen bölgede, sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği, rüzgarın güney yönlerden hafif, yer yer kuvvetli eseceği öngörülüyor.

 

 

Bölgede en düşük sıcaklıklar sıfırın altında olmak üzere Hakkari'de 3, Bitlis'te 2, Van ve Muş'ta sıfır derece ölçüldü. Bugün en yüksek sıcaklığın Van ve Hakkari'de 3, Muş'ta 2 ve Bitlis'te 1 derece olması bekleniyor. Yetkililer, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

 

Editör: TE Bilisim