Van'da, 3 günden buyana belli aralıklarla etkili olan kar yağışı, 14 mahalle ve 28 mezra yolunun kapanmasına neden olurken, yüksek kesimlerde ise trafik olumsuz yönde etkileniyor. 


Van'da martın ilk haftasında bahardan kalma devan eden güneşli hava, üç gün önce yerini kar yağışına bıraktı. Bir anda bastıran kar, kent merkezi ve çevresini beyaza bürüdü. Zaman zaman tipi halinde etkili olan kar yağışı, özellikle Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde sisle birlikte trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı sonrası çoğunluğu Van’ın Çatak ve Başkale ilçelerinde kapalı bulunan 14 mahalle ve 28 mezra yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı karla mücadele ekipleri, kar yağışını kesilmesiyle birlikte yol açma çalışmalarına başladı.


Karayolları 11 Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van'ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergah ile Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Gecidi, 2970 rakımlı Güzeldere Geçidi ile Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 3 bin rakımlı Karapet Geçidinde ekiplerini artırarak çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim