VAN HABER - Van'da son zamanların en kalabalık bayram arifesi yaşanırken, kentin cadde ve sokaklarında adeta alışveriş çılgınlığı yaşanıyor. İftardan sonra kent merkezine inen halk sabahlara kadar alışveriş yaparken kentin dört bir yanında seyyar tezgahlarla doldu taştı.

 

Her bayram öncesi Van'da cadde ve sokaklardaki seyyar satıcı ve stant yoğunluğu bu bayram da dikkat çekerken, bayrama iki gün kala Cumhuriyet Caddesi belediye ekiplerince trafiğe kapatıldı. Kentin en büyük caddesi tam anlamıyla bir pazar yerine dönerken cadde ortasında gidiş-geliş yönünde onlarca tezgah kuruldu.

Sabah saatlerinden itibaren kent merkezine çıkan vatandaşlar trafiğe kapatılan cadde ile ilgili şaşkınlığını gizleyemezken, bazı vatandaşlardan ve cadde esnafından bu görüntülere tepki geldi. 

 

 

İŞTE CADDENİN KAPATILMASI İLE İLGİLİ YORUMLARDAN BAZILARI

Caddedeki manzara ile ilgili fotoğraflar paylaşan Van TSO Yönetim Kurulu üyelerinden Yavuz Karaman, çektiği fotoğraflara şu yorumu yaptı: "Son Kale Ana cadde direnemedi; tablacıya teslim oldu. Büyüdükçe köyleşen şehir e yazık oluyor..." 

 

 

Afganistan'da sıradan bir gün..

— Tolga Yüksel (@tolgayuksel65) 3 Temmuz 2016

 

 

Burası cumhuriyet caddesi olamaz! Eğer öyleyse düzensizliğin tam resmidir bu!

— Zekeriya ÇAM #EGT (@zekeriyacam) 3 Temmuz 2016

 

Sermın Dinç Yok canim inanmıyorum.
 
Hamza Kancura
 
Hamza Kancura Van Büyükköy Belediyesi
 
Baran Ekremoğlu
 
Baran Ekremoğlu Ve cadde'ye ayda 30 bin kira ödeyen esnaf krizleri .
 
Fulya Demirbaş
 
Fulya Demirbaş Ne ki bu neden böyle olmuş mantıklı bir açıklaması var mı ? Hoş görüntülere bakılırsa "mantık bunun neresinde ?" Diyesi geliyor insanın
Editör: TE Bilisim