Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan refakatçi misafirhanesi yoğun ilgi görüyor. Her ay ortalama 2 bin kişiyi ağırlayan misafirhanede kahvaltı ve akşam yemeği ücretsiz veriliyor. 


Belediyecilik alanında yaptığı hizmetlerle adeta sosyal devrim yapan Van Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan refakatçi misafirhanesi, sağlık hizmeti için il dışından kente gelen binlerce hasta yakınına sıcak bir yuva oluyor. Kadın ve erkekler için ayrı oluşturulan odalarda kalan hasta refakatçilerine sabah kahvaltı imkanı sunulurken akşamları ise sıcak yemek ikramında bulunuluyor. 100 kişilik kapasiteye sahip olan refakatçi misafirhanesi her ay ortalama 2 bin kişiyi ağırlıyor.

 

 

Yine acil hastalar ve yaşlılar içinde yine ücretsiz servis hizmeti veriliyor. 
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden hasta olduğu için Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Refik Türe, “Allah devletimizden ve belediyemizden razı olsun. Burada çok iyi şartlarda kalıyoruz. Yemek yiyip istediğimiz zaman duş alabiliyoruz. Burası olmasaydı gidecek yerimiz olmadığı için çok sıkıntı yaşayacaktık” dedi. 

 

 


Ablasının tedavisi için Bitlis’ten geldiğini anlatan Hicran Uçar ise “Burada iyi bir şekilde ağırlanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Burası olmasaydı, hastanede kalmak zorunda olacaktık. Bayanlar düzenlenen yerde kalıyoruz. Gayet hijyenik ve güzel bir yer. Van Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

 

 


Hasta yakınları ayrıca otel konforundaki misafirhanede kendileri için hazırlanan salonlarda televizyon izleyerek vakit geçirebiliyor. 

 

Editör: TE Bilisim