Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce uygulamaya konulan e-belediye portalı ile Belediye’nin sunduğu tüm hizmetlere online ulaşılabiliyor.

 

İnteraktif belediyecilik dönemini başlatan Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, günümüz dünyasının teknolojik değişimlerine uyarak vatandaşlara 7 gün 24 saat internet üzerinden hizmet sunuyor.

 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda çok sayıda yeni hizmete imza atan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların belediyeye uğramadan her türlü borç sorgulamaları ve ödemelerin yapabileceği e-belediye portalı kolay ara yüzü ile tüm işlemleri birkaç dakika içinde yapma imkanı sağlıyor. Ayrıca vatandaşlar 7 gün 24 saat interaktif hizmet platformu sayesinde öneri, şikayet ve taleplerini belediyenin ilgili birimlerine anında iletip ve takip işlemlerini izleyebiliyor.

 

BELEDİYE HİZMETLERİ BİR TIK UZAKTA!

Sistemle ilgili bilgi veren Bilgi İşlem Daire Başkanı Cihad Aydemir, dünyada, gelişen teknolojileri kullanarak insanlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Şeffaflığın temelini teşkil eden ve yeni bir yerel yönetim aracı olarak nitelendirilen e-Belediye hizmetini kısa bir süre önce uygulamaya koyduk. Bu çalışma ile artık vatandaşlarımız belediye hizmetlerine ulaşmak için saatlerini harcamayacak. İnternetin olduğu her ortamda bir tıkla birçok hizmete ulaşabilecek. Zaman ve emek tasarrufu da sağlayacak olan bu uygulama ile belediye birimlerinin de iş yükü azaltılacak. www.van.bel.tr adresinden ‘E-Van’ tıklanarak belediye ile ilgili her türlü bilgi, haber, kayıt sorgulama, duyuru ve ödeme işlemleri yapılabilecek” dedi.

 

7 GÜN 24 SAAT ONLİNE HİZMET

E-belediyenin vatandaşa getirdiği birçok kolaylık olduğunu ifade eden Aydemir, şunları kaydetti: “Bu uygulama ile ayrıca halkımıza sunulacak hizmetlerin, geleneksel kamu yönetimi anlayışı olan mesai saatlerinin dışına çıkararak 7 gün 24 saat haline getirilmesi, bürokratik evrak yoğunluğunu azaltılması, vatandaşların bazı bilgileri elektronik ortamda alabilme özgürlüğü dolayısıyla, çalışanların yoğunluğunun azalmasının sağlanması, çalışanlar ve vatandaşlar açısından, yapılacak işlemler bazında zaman tasarrufu sağlanması ile iş yoğunluğunun azaltılarak iş süreçlerinin daha düzenli hale gelmesi gibi birçok fayda sağlanacak.”

 

Öte yandan e- belediye uygulaması ile kent verilerine ilişkin bilgilerin daha rahat toplanması da hedefleniyor. 

Editör: TE Bilisim