Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kentte etkili olan yoğun kar yağışından dolayı vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için gece yarısına kadar çalışmalarını sürdürdü.

 

İki gündür kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiledi. Okulların tatil edildiği kentte, Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri ise geceli gündüzlü çalışarak ana arterleri açık tutmaya çalıştı. Bu kapsamda gece saatlerinde etkisini yitiren kar yağışının ardından harekete geçen ekipler, sabahın ilk ışıklarına kadar kent merkezindeki ana arterlerde kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Cumhuriyet ve İki Nisan caddelerinde gece boyunca karla mücadele çalışması yürüten ekipler, yolların trafiğe kapanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için yoğun çaba sarf etti. Gece boyunca devam eden çalışmanın ardından ana arterler tamamen ulaşıma açılırken, ekipler ayrıca kaldırım temizliği de yaptı.

 

Kent merkezinde gece boyunca 23 iş makinesi, 3 kar savar ve 65 personelle kar temizleme çalışması yapılırken, il genelinde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 75 iş makinesi ve 598 personel de kapalı olan 65 mahalle ve mezra yolunu açmak ve kar temizleme çalışmalarını sürdürmek için harekete geçti.

Editör: TE Bilisim