Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa en iyi hizmeti vermek için e-imar sistemini hayata geçirdi. 


Bilişim teknolojileri alanında yaptığı çalışmalarla vatandaşın hizmetlere daha kolay erişmesini sağlayan Van Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha kattı. Daha önce e-belediye, kent bilgi sistemi ve numarataj gibi teknolojik hizmetleri gerçekleştiren Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü, e-imar sistemini de hayata geçirdi. Bu hizmetle vatandaş belediyeye gelmeden güncel imar planına uygun olarak parseline ilişkin yol durumunu, geometrik konumunu ve yapılaşma koşullarını 7 gün 24 saat bir tıkla öğrenebilecek.


Uygulamayla aynı zamanda imar durumu sorgulanabilmekte; imar adasının durumu, en fazla kaç katlı konut yapılacağı, ön bahçe mesafesi, yan bahçe mesafesi, TAKS, KAKS bilgileri de görülebilecektir.
www.van.bel.tr adresinden e-imar uygulamasına bilgisayar, tablet ve cep telefonlarından da ulaşılabildiğini belirten Bilgi İşlem Daire Başkanı Cihat Aydemir, “Bu uygulamayla vatandaşa daha hızlı ve kaliteli hizmet veriyoruz. Bu sayede vatandaş hem istediği bilgiye hızlı ulaşırken, belediyedeki yoğunluğu da azaltıyoruz. Çağımız bilgi çağı, bizde teknolojiyle vatandaş memnuniyetini artırmayı planlıyoruz. Ancak sorgu tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Hukuki bir geçerliliğinin bulunmadığını vatandaşlarımız unutmamalıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim