Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Van’a yerleşip çadırda yaşayan 17 kişilik Yasin ailesine Van Büyükşehir Belediyesi destek oldu.

 

Sosyal belediyecilikte çığır açan Van Büyükşehir Belediyesi, kimsesizlerin yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Suriye’deki iç savaştan dolayı Türkiye’ye göç edip Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Mahallesi’nde kendi kurdukları çadırda ve hemen yanı başındaki harabe evde yaşayan 17 kişilik Yasin ailesine yardım elini uzattı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selim Elhansu ve başkanlığa bağlı sosyal hizmet uzmanları aileye ziyaret etti. Aileye ilk olarak sosyal kart, giyim ve gıda yardımında bulunulurken, ailenin iyi şartlarda yaşayabilmesi için ise ev kiralanacak. Yine ailenin okul çağındaki 8 çocuğunun eğitime kazandırılması için de Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçildi.

 

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı yaklaşık 3 yıl önce Van’a yerleştiklerini belirten Muhammed Yasin, “Van’da geçimimizi hurdacılık yaparak karşılıyoruz. 17 kişilik bir aileyiz, 14 kişi bu harabe evde yaşarken 3 kişide kendi yaptığımız çadırda kalıyor. Çadırda kalan kardeşim Abdullah ve eşi Ceylan’ın 1 yaşında küçük çocukları var. Bu harabe eve 250 TL kira ödüyoruz. Çok zor şartlarda yaşıyoruz. Çocuklarımız hep hasta. Sağ olsun belediye yetkilileri gelerek bize yardımcı olacaklarını söylediler. Allah devletimizden razı olsun” dedi.

 

Van Büyükşehir Belediyesinin yardıma muhtaç vatandaşlara ulaşmak için büyük gayret içinde olduklarını belirten Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selim Elhansu, devletin şefkat elini din, dil, ırk gözetmeksizin herkesse uzattıklarını söyledi. Ülke olarak Suriyelilere insani ve maddi açıdan da büyük destekler verdiklerini ifade eden Elhansu, “Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak 2017 yılında 35 bin ihtiyaç sahibine 5 milyon TL’lik maddi destekte bulunulduk. Yine yardımlarımız aralıksız sürüyor. Devletimizin imkanlarını en iyi şekilde yine vatandaşlarımız için kullanıyoruz. Valimiz Murat Zorluoğlu’nun talimatlarıyla Van’da ne kadar ihtiyaç sahibi aile varsa ulaşmak için çalışıyoruz. Bugünde bu ailemize gıda, giyim ve sosyal kart yardımında bulunduk. Yine ailemize bir ev kiralayarak onları en kısa zamanda yeni evlerine taşıyacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim