Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan kitap fuarı devam ediyor.

EXPO Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen kitap fuarına, 150 yayınevi ve 150 yazar katılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fuarda, yazarlar okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. 16 Aralık'a kadar halka açık kalacak olan kitap fuarı için, Van Büyükşehir Beledisi tarafından ücretsiz servis hizmeti de veriliyor.

 

 

VATANDAŞ ÇOK MEMNUN!

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan fuarda, ayrıca şiir dinletileri, panel, söyleşi ve imza günleri gibi etkinlikler de düzenleniyor. Öğrenciler başta olmak üzere katılımın yoğun olması, yayınevlerini de memnun ediyor. Geçen sene ilki düzenlenen kitap fuarından daha çok bir katılımın olduğunu dile getiren Hilal Tekemen adlı yayınevi çalışanı, “Bu sene Van halkının ve Van eğitimcilerinin öğrencileri buraya getirip kitapları tanıtması bile güzel. Öğrencilerin illaki kitap alması şart değil, kitaplara dokunması bile bize yeterli geliyor. İleri ki yıllarda bu katılım daha da fazla olacaktır. Van’ın kitaplara böyle ilgisini gördükçe bizler de daha çok seviniyoruz” dedi. Öğrenciler ise, kitap fuarında istedikleri kitaba ulaşabildiklerini dile getirerek, fuarda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

,

 

TEKVE’DEN ZİYARET

 

Büyük ilgi gören fuarı dün itibariyle ziyaret edenlerden birisi de İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke oldu. Beraberinde Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Fikret Yılmaz ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nde Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan kitap fuarını ziyaret etti. Fuarı ziyaret eden ve minik öğrencilerle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve Daire Başkanı Fikret Yılmaz, daha sonra kitapların sergilendiği stantları ziyaret etti.

 

 

Eğitimin en önemli kısmının kitap okumak olduğunu belirten Tevke: “Kitapların içinde çok önemli bilgiler ve tecrübeler var. Burada birbirinden çok değerli yazarlarımız var. Yayınevleri fuara oldukça iyi katılım sağlamış. Okumanın ne kadar önemli olduğunu iyi bilmemiz gerekir. Çok renkli bir o kadarla bilgi dolu fuara öğrencilerimiz büyük ilgi gösteriyorlar. Vatandaşlarımız da keza fuarı ziyaret ederek, hem bilgi sahibi oluyor, hem de kitap alarak okuma kültürünü daha da geliştiriyor. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

 

KÜÇÜK MERYEM’İ DE ZİYARET ETTİ

 

Kitap fuarının en küçük yazarı Meryem Tekin’in olduğu standı da ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve Daire Başkanı Fikret Yılmaz, cesareti ve bilgisinden dolayı kendisini tebrik etti. Tevke’ye ve Daire Başkanı Yılmaz’a kendi kitabını hediye eden küçük yazar Tekin, memnuniyetini dile getirdi. Fuarı ziyaret eden ziyaretçiler, kitap alarak fuara katkı sunarken, bilgi dolu bu fuarın önemini dile getirdiler.

 

 

İLK 3 GÜNDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!

 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen ‘Van kitap fuarı’ hafta sonu da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Fuarı ilk üç gününde yaklaşık 70 bin kişi ziyaret etti. 150 yayınevi ve 150'den fazla yazarın yer aldığı fuar, Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyor. Şiir dinletileri, panel, söyleşi ve imza günlerinin düzenlendiği fuarda okuyucular sevdikleri kitapları da yazarlarına imzalatma imkânı buluyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim