ŞEHRİVAN HABER - Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki trafoda çıkan yangında, acilde bulunan hastalar dumandan etkilenmemeleri için başka hastanelere sevk edildi. 

 


SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki elektrik trafosunda akşam saatlerinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın paniğe neden oldu.

 

 

Kısa sürede hastanenin elektriği kesilerek bölgeye Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na ait, Tuşba, İpekyolu ve Edremit ekipleri ile, Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusak Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), VEDAŞ ekipleri, polis ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Elektrik panolarından çıkan dumanların acil servise girmesiyle, hastalar etkilenmemek için diğer hastanelere sevk edildi.

 

 

Hastaların Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne sevk edilirken, bölge hastanesinde yangın çıkan hastaneden destek amaçlı doktor ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, çalışmalarını sürdürürken, AFAD KBRN ekipleri yaptıkları ölçümlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Yangın mahallinde çalışmalar devam ediyor. 

 

 

 

 

SON DAKİKA! Van Valiliğinden hastane yangını açıklaması

 

 

 

Editör: TE Bilisim