Depremden bu yana yıkılması beklenen Van Belediyesi'ne ait eski hizmet binası ile ilgili nihayet karar verildi. Depremden ağır hasar almasına rağmen uzun süredir çeşitli amaçlarla kullanılan altı ise belediye pasajı olarak hizmet veren bina için yıkım kararı çıktı. Esnafın hasarlı bina altında çalıştığı bina için defalarca çağrı yapılmasına ve tehlikesi hakkında uyarılar yapılmasına rağmen beklenen adım atılmamıştı. Fakat sonunda beklenen adım geldi...

 

Binanın hasarlı olmasına rağmen alt katında hizmet veren esnafların neden çıkartılmadığı yönündeki tartışmalar uzun süre kamuoyunun gündemini meşgul ederken, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı eski hizmetbinasının yıkılarak yerine kültür merkezi inşa edilmesine karar verdi. Belediye Pasajı’nda hizmet veren esnafın 2015 yılı Aralık ayı içerisinde boşaltmasını isteyen Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, atıl durumda kalan binanın yıkılacağı ve yerine çok modern bir kültür merkezinin inşa edileceği açıklandı.


Öte yandan, çıkmak için hazırlıklarını yapan pasaj esnafı ise, yer bulma telaşına düştü. Kısa sürede boşaltılacak olan mevcut binanın en kısa zamanda yıktırılacağı açıklandı.

Editör: TE Bilisim