ŞEHRİVAN HABER - Van tarihinin en büyük özel sektör yatırımı VAN AVM, Türk Lirası’na dönme kararı aldı. 

 

Global Holding tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye ekonomisinin istikrarının devamı ve ülkemizin refahı için başlatılan seferberliğe biz de katılıyoruz. Yatırım sırasında dövizle sağlanan krediye rağmen, bir yıl önce hizmete açtığımız VAN AVM’deki kiraları TL’ye çevireceğiz” denildi. Açıklamada, "Türkiye bu zorlu dönemde tek yürek olarak daha güçlü çıkacaktır" ifadesine yer verildi.

 

Türkiye ekonomisinin daha da güçlenerek ayağa kalkması için başlatılan seferberliğe dev bir gruptan daha destek geldi. Global Yatırım Holding, sahibi olduğu VAN AVM’de, Türk Lirası’na dönme kararı aldı. Global Yatırım Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiği vurgulanarak, Türkiye ekonomisindeki istikrarın sürdürülebilmesi için üzerimize düşen görevi her zaman yerine getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda kamu, özel sektör,  sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar tarafından gösterilen hassasiyete biz de sahip çıkıyoruz." denildi. Açıklamada şöyle denildi:

 

“VAN AVM VEFA BORCUMUZDUR”

“VAN AVM, kent tarihindeki en büyük özel sektör yatırımıdır. Global Yatırım Holding olarak, uluslararası arenada enerji, finans, gayrimenkul ve liman sektörlerinde dev projeler geliştiriyoruz. Kruvaziyer limanda Dünya lideriyiz. Bu çerçevede VAN AVM, bizim için, ticari bir yatırımdan çok, gücümüzü aldığımız topraklara bir vefa borcudur. Türkiye’nin diğer şehirlerinde hatta Dünya’nın çeşitli bölgelerindeki pek çok diğer yatırım projelerinin yerine tercih edip öncelik sırasına alıp gerçekten büyük emek verdiğimiz çok özel bir yatırımdır.”

 

“VAN AVM YILDÖNÜMÜNDE REKOR KIRDI”

“VAN AVM, açıldığı 15 Aralık 2015’ten bu yana öngörülerin de ötesine geçerek kent ekonomisine büyük katkı sağladı. İlk aşamada 1500 kişiye doğrudan veya dolaylı iş imkânı yarattı. Bölge halkı için giderek artan sayıda yeni iş imkânı kapısını ardına kadar açtı. VAN AVM’yi aylık ortalama 500 bin, bir yılda 6 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Kısa sürede bölgede cazibe merkezi haline gelen VAN AVM, tüm Anadolu şehirlerindeki AVM’leri geride bıraktı. Ulaşılan rakamlar, Van, hatta bölge için rekordur. Ulusal bir markamızın gazetelere ilan vererek, en çok kazanan 3 mağazalarından birinin VAN AVM’de olduğunu duyurması VAN AVM’nin 1 yılda yakaladığı başarıyı çok net tescil etmektedir.”

 

"KİRALAR TL OLACAK”

“VAN AVM’nin kısa sürede yakaladığı bu başarıya rağmen Türkiye ekonomisinin çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edebilmesi ve zor durumda kalan esnafımız için biz de fedakârlık yapma kararı aldık.. Bütün esnafımız artık kiralarını Türk Lirası olarak ödemeye başlayacaktır. Van AVM’de yatırım sırasında sağlanan finansman döviz cinsinden olmasına rağmen; kur riskini bu ülkenin refahı için bir dayanışma ruhu ile göğüslemeye hazırız. Global Yatırım Holding olarak, Türkiyemizin bu sıcak gündemden en az zararla çıkabilmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen sorumluluğu sonuna kadar yüklenmeye kararlıyız.”

 

VAN AVM'NİN 1 YILLIK KARNESİ ÇOK BAŞARILI

Global Yatırım Holding tarafından yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla tam bir yıl önce 15 Aralık 2015 günü hizmete açılan VAN AVM, kent ve çevre illerdeki ilk modern alışveriş merkezi oldu. 50 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Van AVM, bünyesindeki 95 mağaza, 10 salonlu sinema, yemek ve eğlence alanlarıyla kente hareket getirdi. Van’ın en hareketli güzergâhı Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan Van AVM, çok sayıda ulusal hatta Dünya markasının mağazalarını kente getirmeyi başardı.  VAN AVM, sadece Van’a değil, çevre kentlere ve İran’dan gelen turistlere de hizmet veriyor. 

Editör: TE Bilisim