2015 yılında açılan ve Van'ın en büyük ve 5 yıldızlı AVM'si olma ünvanını kazanan Van AVM 2016 yılında büyük bir rekora imza attı. Açıldığı günden bu yana büyük ilgi göreve ve Van'da ilkleri gerçekleştiren alışveriş merkezi olma ünvanını sürdüren Van AV, son açıklanan rakamlar ile bir kez daha rekor kırdı. Şimdiye kadar alışverişte de ciddi rakamların elde edildiği AVM'ye 2016 yılında tam 6 milyon 383 bin 255 ziyaretçi geldi. Tam 1 yıl önce hizmete açılan Global Holding yatırımı Van AVM bu rakamlarla ziyaretçi sayısında Anadolu kentlerindeki tüm AVM’leri geride bırakarak rekor kırdı.

VAN AVM, alışverişle yakaladığı ekonomik başarının yanında, hafta içi ve hafta sonu gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinlikleriyle kentteki sosyal hayata da canlılık getirdi. Çok sayıda resim sergisine sahne olan Van AVM, Anneler Günü’nden Sevgiler Günü’ne, milli bayramlardan, Ramazan eğlencelerine kadar tüm özel zamanlarda Vanlıların buluşma mekanı oldu.Hande Kazanova, Ivana Sert, Ebru Şallı gibi birçok ünlüyü kente getiren ve Vanlılarla buluşturan Van AVM sosyal sorumluluk kapsamında down sendromlu çocukların da birçok etkinliğine ev sahipliği yaptı.

 

"KENT EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLADI"

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “Van AVM çok kısa sürede büyük bir başarı yakaladı. Açıldığı günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı, tüm Anadolu şehirlerindeki AVM’leri geride bıraktı. Ulaşılan rakamlar, Van, hatta bölge için rekordur. Bir yılda hem ziyaretçi sayısında hem ciroda sağlanan başarıda emeği geçen herkese özellikle de bize hep destek olan tüm Vanlılara çok teşekkür ediyorum” dedi. Ayşegül Bensel ayrıca; “VAN AVM, açıldığı günden bu yana öngörülerin de ötesine geçerek kent ekonomisine büyük katkı sağladı. İlk aşamada 1500 kişiye doğrudan veya dolaylı iş imkânı sağlamış, bölge halkı için giderek artan sayıda yeni iş imkânı kapısını ardına kadar açmıştır” diye konuştu.

 

VANLI İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLDU!

VAN AVM’nin ticari kaygıdan çok, Global Yatırım Holding’in gücünü aldığı topraklara bir vefa borcu olduğunu vurgulayan Ayşegül Bensel şöyle konuştu: “Van AVM bir sene gibi kısa bir sürede kentin cazibe merkezi oldu. Genci, çocuğu yaşlısı hep birlikte güzel vakit geçirilen bir yaşam merkezine dönüştü. VAN AVM sadece kentin ve bölgenin değil komşu ülkelerin de uğrak noktası haline geldi. Hedefimiz Van AVM’de önümüzdeki bir yılda yeni eklenecek markalarımızın yaratacağı enerjiyle ziyaretçi sayısını yüzde 20, ciroyu ise en az yüzde 10 artırmak olacaktır.”

 

ETKİNLİKLER BİTMEK BİLMİYOR!

Ayşegül Bensel yeni yıla ilişkin planlarını şöyle özetledi: “2017’de çıtayı çok daha yukarı taşıyacağız. Hafta içi ve hafta sonu etkinliklerimiz giderek artacak. Daha yoğun kültür ve sanat faaliyetleriyle kente farklı bir atmosfer yaratmaya devam edeceğiz. Ünlülerle söyleşiler, imza günleri, sergiler, festivaller organize edeceğiz. Çocuklarımız ve tabi büyükler için daha sık eğlenceler düzenleyeceğiz. Sadece, Van ve çevre illerde değil komşu ülkelerdeki tanıtım faaliyetlerimizi de yoğunlaştıracağız. Bu kapsamda reklam bütçemizi de artırarak daha çok turistin gelmesini sağlayacağız. Tüm bu faaliyetlerle, yeni yılda kent ekonomisinin hareketlenmesine daha büyük katkı sağlayacağız.”

 

SAYILARLA VAN AVM

Van AVM yatırım tutarı:  50 milyon Dolar

Toplam mağaza sayısı: 90

Doğrudan ve dolaylı istihdam: 1500

Cirodaki Aralık 2015’ten bu yana artış: 20

Kişi Başına Harcama: 30

Hafta sonu günlü ortalama ziyaretçi: 35 bin

Etkinlik ve tanıtım için harcanan: 1.5 milyon TL

Anadolu şehirlerindeki AVM’lerde yüzde 9 artarken Van AVM’de yüzde 30 arttı

 

VAN AVM'DE HANGİ ETKİNLİKLER YAPILDI?

Sömestre özel eğleneler

Sevgililer Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Van Shopping Fest Etkinlikleri
Down Sendromlu çocukların farkındalık haftası
Y.Y.Ü öğrencilerinin “Herkes İçin Sanat” isimli resim sergisi
Hürriyet koleji öğrencilerinin düzenlemiş olduğu çocuklara özel etkinlik
Cailou
Anneler Günü
Van Kazım Karabekir Anadolu Lisesi resim sergisi
Dumlupınar İlköğretim Okulu resim sergisi
Ramazan ayı etkinlikleri
2. Uluslararası resim sergisi
Back To School etkinliği
Hande Kazanova ile Astroloji Söyleşisi
Nuray Sayarı ile Astroloji Söyleşisi
Van Y.Y.Ü Cengiz Andiç Kültür Merkez ‘inde sponsorluğunu yaptığımız ‘‘Hafız Saadettin Kaynak’ın’’ anısına düzenlenen konsere katılım
Down Sendromlu çocukların farkındalık haftası
Ivana Sert İmza Günü
Ebru Şallı Söyleşi ve İmza Günü

Editör: TE Bilisim