AK Parti il eski başkanı Zahir Soğanda’nın görevden istifa etmesinin ardından boşalan il başkanlığı koltuğu yeni sahibini buldu.

 

Haftalardır kentin gündemini meşgul eden ve il başkanı olmak için 40’a yakın isminin başvuru yaparak görev beklediği görev 23. Dönem Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’na verildi. Önceki gece Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen son 7 kişilik liste içerisinde yer alan Türkmenoğlu’nun il başkanlığı AK Parti’nin Teşkilat’tan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş tarafından sosyal medya üzerinden de ilan edildi.

 

Haftalardır merakla beklenen Ak Parti Van İl başkanlığı ile ilgili beklenen karar açıklandı. Yapılan kamuoyu yoklamaları, anketler ve diğer görüşmelerden sonra Van İl Başkanı resmen atanmış oldu. Önceki gece AK Parti Genel Merkez’de Genel Başkan Tayyip Erdoğan’ın önüne sunulan listedeki isimlerle yapılan görüşmelerin ardından göreve Van eski milletvekili Kayhan Türkmenoğlu atandı.

 

ERDOĞAN'IN ONAYIN HANGİ İSİMLER GİTMİŞTİ?

Van’da 34 ismin adaylık başvurusu yaptığı, bazı isimlerin ise Ankara’dan sürece dahil olduğu adaylık süreci tamamlanırken Erdoğan’ın önüne sunulan listede 7 kişi kritik görüşmeye çağrıldı. Eyüp Acar, Mehmet Utku, İsmail Say, İbrahim Bozkurt, Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer, Kerem Altun’dan oluşan liste Erdoğan’ın önüne sunulurken gece saatlerine kadar süren bekleyişten sonra yeni isim duyuruldu. Türkmenoğlu ismi kısa sürede Van kamuoyu tarafından dillendirilirken kısa bir süre sonra da il başkanlığı mazbatasını aldığı görüntüler yayınlandı. İlk resmi açıklamayı yapan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Ataş, şu ifaderle Türkmenoğlu’nu duyurdu: “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan istişareler sonucunda Van İl Başkanlığı'na 23. Dönem Van Milletvekilimiz Kayhan Türkmenoğlu atanmıştır. Van’ımıza ve Partimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”

 

KAYHAN TÜRKMENOĞLU KİMDİR?

25 Eylül 1962'de Van'da doğdu. Babasının adı Niyazi, annesinin adı Firdevs'tir. İş Adamı; Lise mezunu. Serbest ticaretle uğraştı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı, Van Belediye Meclis Üyeliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Vakfı Kurucu Üyeliği, Jan-Der Yönetim Kurulu Üyeliği, Van'a Hizmet Vakfı Üyeliği, VASİAD Üyeliği, Emniyet Teşkilatının Güçlendirilmesi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Van Tenis ve Yüzme İhtisas Kulübü Derneği Kurucu Üyeliğinde bulundu. Vanspor Kulübü yöneticiliği yaptı. Yerel Televizyonlar Birliği tarafından 2001'de verilen "Halk Kahramanı Ödülü"nün yanı sıra pek çok kurum ve kuruluştan ödül aldı. Sosyo Ekonomik konuları içeren 10'a yakın rapor, ayrıca "Avrupa Kapısında Doğu Anadolu Gerçeği" adlı yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AK Parti'den Van milletvekili seçilmiştir. 23. Dönem milletvekili olarak görev yapan Türkmenoğlu, bu süreçten sonra da partinin kentteki tüm etkinliklerinde yer alarak partiye en yakın isimlerden birisi olarak adından söz ettirdi. Son olarak da Ak Parti Van il başkanı olarak atandı.

Editör: TE Bilisim