ŞEHRİVAN HABER!

 

7 Haziran'da yapılacak olan seçimler öncesi AK Parti'de istifa depremi yaşandı. 7 Nisan'da milletvekili listesini açıklayan Ak Parti'ye o günden bu yana her kesimden tepkiler gelirken adayların açıklanmasının hemen ardından Van'da tepkiler de seslendirilmişti. Küressünniler'in sokaklara indiği, adayların yumurtalı protesto ile karşılandığı kentte haftalardır dile getirilen istifa eylemi de bugün gerçek oldu. Haftalardır listelere tepkili olan AK Partili meclis üyeleri flaş bir şeklide AK Parti'den istifa etti.

7 Nisan da açıklanan Van ak pati aday listelerine tepki olsun diye 13 Van belediye meclis üyesi istifa dilekçelerini ak parti van milletvekili Burhan Kayatürk’e sundu. Kayatürk ile yaptıkları toplantıda 'Ya siz istifa edeceksiniz ya biz!' tartışmalarından sonra meclis üyeleri tepkilerini ortaya koyarak isitfa etti. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince 4 Tuşba Belediye Meclis Üyesi, 2 Edremit Belediye Meclis Üyesi ve 7 İpekyolu Belediye Meclis Üyesi olmak üzer toplam 13 kişi istifalarını Burhan Kayatürk’e sundu.

 

İŞTE O İSİMLER:

 

Şevket Zorkul, Özer polater, Halil Kaçmaz, Orhan özdek, Yaşar elgün, Süleyman can, Raif acar, Doğan tokat, Muzaffer Baştürk, Abdurrahman çoban, Cevdet yıldız, Şahabettin soyçiçek, m.kenan bekleyen

 

BU LİSTE FİYASKO!

 

Şehrivan’a konuşan meclis üyelerinden Özer Polater, istifa sürecini doğrularken istifalarını AK Parti Van Milletvekili ve 1’inci sıra adayı Burhan Kayatürk’e sunduklarını söyledi. Partinin Van’daki bir çok kesimi ihmal ettiğini dile getiren Polater gazetemize yaptığı değerlendirmede istifa ile ilgili olarak: “Listelerin açıklanmasından sonra bu listelere yönelik tepkimizi ortaya koymuştuk. Tepkimizin nedeni de mensubu olduğumuz aile, aşiret, topluluk değildi. Listenin tamamına itiraz ettik. Çünkü bu liste Van’ı yok sayarak hazırlanmış listeydi. İlk tepkimizden sonra bir çok görüşme yaptık, yapılan yanlıştan dönülmesini istedik. Ama bir adım atılmadı. Bugün de Burhan Kayatürk ile görüştük. Listenin doğru olmadığını Van’a hitap etmediğini söyledik. Van için bu listenin fiyasko olduğunu söyledik. Bu listenin düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Yapabilecek bişeylerinin olmadığnı söylediler.” Dedi.

 

YA SİZ İSTİFA EDECEKSİNİZ YA BİZ!

 

Ak Partili milletvekili Burhan Kayatürk’e listelerin düzeltilmemesi halinde istif adeceklerini söylediklerini belirten Polater, buna rağmen tavrın değişmediğini görünce istifalarını sunduklarını söyledi. Polater: “Biz bu olsun bu olsun demedik. En azından bir kaç ismin değiştirilmesini ve güçlü insanların yerleştirilmesini söyledik. Burada oy isteyen insanların listeye girmesi gerektiğini söyledik. O da elinden bir şey gelmediğini söyledi. Biz de kendisine ‘Bu işin sorumluluğu sizin boynunuzdadır. Biz bu listenin savunacak bir tarafını bulamayız. Bu liste olduğu sürece çalışmayacağız. Bu AK Parti’ye yapılmış bir ihanettir. Bu ihaneti yapanlara destek olmak da ihanete ortak olmaktır.’ Dedik arkadaşlarımıla birlikte. Ama Kayatürk elinden bir şey gelmediğini söyledi. Biz de sen istifa etmiyorsan biz istifa ederiz dedik ve istifa ettik.” Şeklinde konuştu.

 

ACAR: İÇİMİZ YANIYOR!

 

Ak Parti’nin Büyükşehir ve İpekyolu Belediye meclis üyesi Raif Acar da listeler ile kendilerinin yok sayıldığına değinerek, tepkilerini istifa ederek gösterdiklerini belirtti. Acar,  istifaları ile ilgili olarak: “13 yıldır partide hizmet ediyoruz. Hep böyle yanlışlarla karşılaşıyoruz. Bizim tepkimiz partimize değil. Ama bizim yüreğimiz yanıyor. Biz çok üzülüyoruz ama bize başka yapacak bişey bırakmadılar. Bu teşkilatla bu adaylarla bir seçim çalışması yapılamaz. Bu insanlar memlekette sokağa çıkamazlar. Her seçimde biz bu yanlışlarla mücadele ediyoruz. Bize bölgesel dağılım olduğunu söyleyip listenin iyi olduğunu savundu Kayatürk. Biz de ya sen istifa et ya biz edeceğiz dedik. İstifalarımızı sunduk. Bu memleketi küçülte küçülte bu halkı perişan ettiniz. Bu listeyi kim hazırlamışsa desteği de o sunsun.”

Editör: TE Bilisim