Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atanan Mustafa Yalçın’ın Van için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, “Mustafa Yalçın’ın Van’a gelmiş olması, Kayseri adına kayıp, Van adına çok büyük bir kazanç olduğunu söylemek istiyorum. İnşallah farkı hep beraber göreceğiz. Amacı insanlığa hizmet edenle dağdakilere hizmet eden arasındaki farkı hep beraber göreceğiz.” Dedi.

 

Eski Bakan Taner Yıldız, AK Parti Van İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Engelliler Koordinasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet’ programına katıldı. Gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız, Türkiye’nin karanlık geleceğini kurgulayanların hiçbir zaman başarılı olamayacağını söyledi. AK Parti’nin doğru yaptığı için güçlendiğini ifade eden Yıldız, “Güçlendiğimiz kadar daha çok doğru yapma kapasitesine ulaştık. Kimse kimsenin karakaşına, karagözüne oy vermez, vermemesi lazım. Demokrasinin en önemli gereği, bütün vatandaşların tercihini rahatlıkla kullanabilmesidir. Ancak, bütün bu tercihleri askıya almak isteyenler ve darbe dönemleri olmuştur. Darbeler hep ülkeyi geri götürmüştür. Bundan sonra buna müsaade etmeyecek tarzda 16 Nisan’da bir referandum yapılacak. İşte o halk oylamasında bizler bunun önünü hukuken de kapatmış olacağız. Vatandaşımız ne derse öpüp başımıza koyacağız ve o bizim için temel tercihtir diyeceğiz. Eğer vatandaşın tercihinin üzerine tercih kurmak isteyenler olursa, bunlar zaman zaman asker elbiseli, zaman zamanda sivil elbiseli, 15 Temmuz’daki FETÖ’cü hainler gibi olurlar. Onlar bu ülkenin önünü tamamen kapatmak istediler. Yalnızca darbe girişimiyle değil, aynı zamanda kaos oluşturmak, bizi birbirimize düşürmekti. Onların amacı, Kürt’ü Türk’e, Çerkez’i Avşar’a, Laz’ı Arnavut’a, bütün yapıları birbirine karıştırmaktı. Ama buna sizler müsaade etmediniz. Şükürler olsun meydanları doldurdunuz. Tekerlekli sandalyesiyle meydanları dolduranlar oldu. Benim ama kardeşlerimi iki kolundan tutarak o meydanlarda sabah nöbetine getirenler oldu. Bu, yürek ister. Bu yürekte sizde var” dedi.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir ihanetle karşılaştığını vurgulayan Yıldız, “Şimdi bizi ülkeyi bölmekle, ‘16 Nisan’da eğer siz ‘evet’ verirseniz ülkeyi bölersiniz’ diyenler şunu bilmelidirler ki; 15 Temmuz’da başarılı olsalardı, Türkiye’yi çoktan bölmüşlerdi. ‘Kürdistan vardır, yoktur’ diyene kadar bu ülkede 6 ay geçerdi. Askeri askere kurşun sıkan, polisi bir birine silah sıkan bir yapı haline gelir ve hiçbir zaman için önü alınmaz bir durum olurdu” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atanan Mustafa Yalçın’ın Van için büyük bir kazanç olduğuna da değinen Yıldız şöyle konuştu: “Mustafa Yalçın’ın Van’a gelmiş olması, Kayseri adına kayıp, Van adına çok büyük bir kazanç olduğunu söylemek istiyorum. İnşallah farkı hep beraber göreceğiz. Amacı insanlığa hizmet edenle dağdakilere hizmet eden arasındaki farkı hep beraber göreceğiz. Ben kendisine başarılar diliyorum.”

 

Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’nın da birer konuşma yaptığı program, plaket sunumu ile sona erdi. 

Editör: TE Bilisim