Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 2017 yılında Van’da desteklenen projeler için Van Valiliği’nde protokol imzalandı. İmzalanan protokoller kapsamında toplamda 21 projeye desteklenecek. Desteklenecek projelerin toplam maliyet ise 10 milyon 851 bin lira.

 

TAŞYAPAN: DAP İLİMİZE DESTEK VERİYOR

Yapılan protokolle ilgili konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan şunları söyledi: “DAP İdaresinin ilimizdeki gerek ekonomik kalkınmaya yönelik gerekse de kültürel projelere destek verdikleri teşekkür ederiz.  İyi bir iş birliği içinde çalışıyoruz. Valilik olarak çalışıyorduk. Şimdi Büyükşehir Belediyesi olarak da çalışacağız. Daha önce de belediye ile işbirlikleri yapılıyordu. Ancak biz bu yıl bu işbirliğini bunu daha da genişleteceğiz. Bizde yükün altına girerek şehrimize daha güzel şeyler kazandırıyoruz. DAP İdaresi de bu anlamda bizlere desteklerini veriyorlar.”

 

“BURADA ÜRETİP DIŞARIYA VERECEĞİZ”

“Biz her konuda, her türlü iş birliğine de açığız.” Diyen Taşyapan, “İlçe belediyelerimizin de projeleri var. Oradaki projelere de gerek bizim kültür projelerine gerekse de eğitimle ilgili altyapı projelerine destekler veriliyor. B iz bu anlamda yeni desteklerini de bekliyoruz. Biz her konuda, her türlü iş birliğine de açığız. Mobil Koyun Banyoluğu projesi var. Biz bunu önemsiyoruz. Bunun üretimini de burada yaparak diğer illere buradan göndereceğiz. Bu çalışma ile en azında bir örneklik sergileyeceğiz. Daha sonrasında daha iyisi belki yapılabilir ve geliştirilir ama gördüğümüz kadarıyla da iyi çalışacak bir alete benziyor.” Şeklinde konuştu.

 

DEMİR: 21 PROJE DESTEKLENDİ

Projelerle ilgili bilgiler veren DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir 2017 yılında Van ilinde toplamda 21 projenin desteklendiğini söyledi. Demir şöyle devam etti:  “Biz burada 5 kurum ile muhatap olacağız. Bunlardan en önemlisi de Van Büyükşehir Belediyesidir. 21 projenin 16 projesini büyükşehir belediyemiz ile yürüteceğiz. Bunun 9 tanesi Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama, 4 tanesi Hayvan İçme Suyu (HİS). Hayvancılık altyapısının geliştirilmesi kapsamında 2 projemiz var. Birde ruhsatlı canlı hayvan pazarı desteğimiz olacak.”

 

BUGÜNE KADAR 39 MİLYON DESTEK

Bu yıl Van’da 21 projeye 10 milyonun üzerinde destek verdiklerini söyleyen Demir, 2013 yılında bu yana Van’a 39 milyon desteğin verildiğini söyledi. Demir, “Bu yıl sağlamış olduğumuz proje desteği 10 milyon 851 bin liradır. 3 projemiz daha var. Bunlardan bir tanesi tarihi kent bölgelerinin canlandırılması projemiz var. Rölave ve Anıtlar Müdürlüğümüz ile eski Van şehrinin kazı işlemleri için verilen bir destek var. Muhtelif kültür projemiz var. Son olarak birde Türkiye’de hayvancılık alanında önemli bir konumda olan Van için Atatürk Üniversitesi işbirliği ile üniversite, sanayi ve kamu işbirliği ile geliştirilen mobil koyun banyoluğu projemiz var. Bu son zamanlarda duyulmaya başlandı. Buradaki amacımız mobil koyun banyoluğu burada imal etmek ve diğer illere dağıtılmasıdır.” Dedi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / ERDAL ERBAŞ

Editör: TE Bilisim