ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Herkesin Van’dan ayrıldığı bir dönemde 100 milyonu aşkın değerde bir yatırımı Van’a yaptılar. Dünyadaki son teknoloji ürünü makineleri Van’a getirdiler. Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın yaptığı Gökçenay Grup’un Van’daki dev yatırımı Van Mermer fabrikası Van’ın gurur abidesi olmaya devam ediyor. Taşların milimlik kesildiği fabrika geçtiğimiz günlerde de Van’a gelen iki bakandan büyük ilgi gördü.

 

Van’da ve ülkede bir çok ismin sanayinin ülkenin batısından vazgeçmediği bir süreçte Van’a yatırım yapan Gökçenay Group, Van Mermer’i kısa sürede uluslararası bir marka haline getirdi. Yüzlerce milyonluk bir tesisi Van’a kuran Gökçenay Grup, kimsenin Van’a gelmediği bir süreçte Van’da dünyada sayılı fabrikalardan birini kurdu. Türkiye’nin de ilk 3 dev fabrikası arasında yer alan fabrika defalarca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın övgüsünü aldı. Her platformda Erdoğan’ın örnek gösterdiği Van Mermer, 3. İstanbul Havalimanına mermer göndermeye başladı.

 

 

VAN İÇİN DE ÇABA VERİYORLAR

Yeni teknolojisi ile milimlik mermer kesen ve ABD’den Çin’e kadar önemli ülkelerin radarına giren Van Mermer, hala Van’ın en prestijli markası olmaya devam ediyor. Sadece Van Mermer değil Van’da İkinisan Köprülüğü Kavşağı, Karapet Tüneli ve son olarak da Et ve Süt Kurumu’nun inşaası ile öne çıkan Gökçenay Group son olarak da Alman Atlas firmasının Van’a yatırım yapması için aracılık yapıp çabalarda bulunmuştu. Gökçenay A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Yunus Gökçenay, geçtiğimiz günlerde de Van’ı bir takım ziyaretler yapmak için gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün ziyaretinde de cazibe merkezleri ve diğer konularda kent için taleplerde bulundu.

 

 

VAN’IN DA ERDOĞAN’IN GÖZ BEBEĞİ: VAN MERMER

2012 yılında açılışı yapılan Van Mermer’in açılışını dönemin Başbakan’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Van için önemli bir yatırım olduğunu o dönemde dile getiren Erdoğan çıktığı birçok televizyon programında Van Mermer’den bahsetmişti. Erdoğan’ın o dönemde Van Mermer ile ilgili konuşmaları şöyle: “Bölgede insanlar yatırım yapmıyor. Kim yapmıyor? Kendi şehirlerinde yaşayan insanlar kendi şehirlerine yatırım yapmıyorlar. Yatırımını orada yap ve bir bedel öde. Ben Van’da bir mermer fabrikasının açılışını yaptık. Bu yatırım Van’da yapılması hayatidir. Bu arkadaş benim babamın oğlu da değil. İsmini de her yer açık bir şekilde veriyorum. Van Mermer diye bir fabrika açıldı. Çok ciddi bir yatırım yaptılar ve 500’ün üzerinde insan çalışıyor. Bir o kadar da artacaktır. Ben bu fabrikadan onur duydum ve çok mutlu oldum.”

 

 

 

MERMER KÜTÜĞÜ ÇİN’E GÖNDERİLMİYOR

Van’da üretilen mermerlerin yurt dışına ihraç edileceğini aktaran Erdoğan, “Yurt dışından getirilen çok kalifiyeli bir arkadaşı da işin başına bırakmışlar. Ben o fabrikayı gezdim. Çok çok başarılı bir ürün var ortada. Biz mermer kütüğünü alıp Çin’e ve İtalya’ya göndermişiz. Bu kardeşim ise 2 milim kalınlığında mermer kesiyor. Lambada baktığınız zaman çok şeffaf bir mermer var ve orada bambaşka bir dünya görüyorsunuz. Bu ne yapacak. Bu mermerleri hem ülkemizde kullanacağız hem de ihracat yapacak. Daha önce ucuza alınan kütük pahalıya işleniyor ve Türkiye’ye gönderiliyordu şimdi ise dışarıya ihraç yapılacak. Hem de bu ihracat Van’dan yapılacak. Van Mermer gibi bu tür fabrikaların oluşturulması gerekiyor.” Demişti.

 

 

SADECE MERMER DEĞİL SANAT ESERİ ÜRETİLİYOR

Van Mermer kurulduğu ilk günden itibaren göz doldurdu. Erdoğan’ında dediği gibi 2 milimetrelik mermerler üretti ve insanların aklında yer edindi. İtalya’dan getirilen son teknoloji ürünleri ile üretim yapan Van Mermer, 2 milimetrelik mermerler üretti. Bununla da kalmayan fabrika, bükülebilen mermerler, şekil verilebilen mermerler gibi birçok değişik mermeri insanların hayatında yer edindi. 2 milimetrelik mermerin üzerine insan çıktığı halde kırılmayan özelliği ve ışık arkada tutulduğun görünen o güzel görünümü ile insanların başını döndürdü. Bu eserler ayrıca Türkiye’de birçok ilde ve dünya ülkelerinde tanıtılarak Van’ın mermer değerinin önemini ortaya çıkardı.

 

 

3. HAVALİMANA MERMER VAN’DAN GİDİYOR

2012’den sonra her geçen yıl kendini daha da geliştiren Van Mermer yıllar sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Van’da üretilecek olan mermeri kendi ülkemizde kullanacağız” sözünü yerine getirdi. Van Mermer İstanbul’da yeni yapılan 3. Havalimanının mermerlerini üretti. Van Mermer Fabrikası Genel Koordinatörü ve Maden Mühendisi Musa Javadı, organize sanayi bölgesinde (OSB) 2012 yılında 18 bini kapalı 65 bin metrekare alan üzerinde kurulu fabrikada üretilen mermer ve granitin birçok yapının mimarisinde kullanıldığını belirtmişti. Javadi, “Son olarak bizler 3. Havalimanında kullanılmak üzere 14 bin metrekare civarında granit siparişi aldık.” Diyerek Erdoğan’ın çok fazla üzerinde durduğu Van Mermer’in, 3. Havalimanının mermerlerini ürettiğini söylemişti. Van Mermer halen de yeni havalimanı için özel mermer üretimi yapmaya devam ediyor.

 

 

BİRÇOK ÜLKEYE İHRACAT YAPILDI

Van Mermer Türkiye’de 3. Havalimanın mermerleri üretmekle yetinmeyip birçok ülkeye de ihracat yapmaya başladı. 3. Havalimanı gibi birçok yapının mermer taşı Van’dan dünyaya gönderildi. Daha önce Çin ve İtalya’ya mermer kütüğü gönderen Türkiye artık kendi mermerini Van’dan karşılıyor. Van’da hem Türkiye’ye hem de dünya ülkelerine mermer gönderiyor. Çin, Amerika, Rusya, İtalya gibi dünya ülkelerine mermer gönderen Van Mermer, bu ihracatını her geçen gün büyüterek artırıyor. Yakın zamanda dünyadaki büyükşehirlerin yapılaşmasında Van Mermer görürseniz sakın şaşırmayın.

 

 

 

VAN MER NE YAPIYOR?

Van Mermer Madencilik A.Ş. Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğal kaynaklarının doğru ve etkili bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla 2011 yılında Van'da kurulmuştur. Yunus Gökçenay’ın kuruculuğunu yaptığı fabrika kısa sürede dünyanın yüzünü döndüğü üretim ile adından bahsettirmiştir. Doğaltaş yönünden zengin ve verimli olan bölgemizde, çoğunluğu Van ve çevresinde olmak üzere çok sayıda mermer ocağına sahip firma, bu ocaklardan elde ettiği hammaddeyi blok, plaka ve ebatlı ürünler olarak müşterilerin beğenilerine sunmaktadır. Gelişime ve yeniliklere açık, müşteri odaklı, çalışana değer veren, üretken, çevre ve topluma duyarlı firma, bu değerlerinden ödün vermeden hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Firma, Vanmer markasıyla sektörde onlarca yıllık iş deneyimine sahip eğitimli ve uzman kadrosu ile faaliyetlerine devam etmektedir.

 

 

 

ALT GEÇİT YAPTI! ÇOKTA GÜZEL YAPTI

Gökçenay Grup Van’da yapılan ilk alt geçidin ardından İkinisan Kavşağına ikinci alt geçidi yaptı. Burada da farkını ortaya koyan Gökçenay ilk alt geçide göre çok güzel güzel bir geçit yapmaya imza attı. Van’ın önemli mega projelerinden bir tanesi olan alt geçitlere de imzasını atan Gökçenay Grup yaptığı bu güzel işle Vanlıların ve diğer şirketlerin beğenisini topladı. Van’da eski emniyet kavşağına yapılan alt geçit her geçen gün yenilenmesine rağmen, yapıldığı günden bu yana hiç kusuru olamayan alt geçit, kaliteli işi bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 

İMZA ATTIĞI İLKLER SAYMAKLA BİTMEZ

Van’da önemli yatırımların öncülüğünü yapan, Van Mermer gibi dünya standartlarında devasa bir yatırımı kente getiren Gökçenay Grup, Van’da önemli bir ilke daha imza attı. Kentin prestijli markası olan ve adını ülke genelinde de duyuran firma, Van Mermer ile dünyaya da açılırken Avrupa ülkeleri ile de önemli işbirlikleri yaptı Bu adımlardan birisi de Van’a Avrupa kapısı açacak bir işbirliği oldu. Dünyada ki önemli yatırım ve danışmanlık firmaları arasında gösterilen ve Avrupa Birliği ülkelerinde ki yoğun çalışmalarıyla bilinen Planet firması Van’da ofis açtı. Gökçenay Grup ile Van’da işbirliği protokolü imzalayan uluslararası ölçekli Planet aynı zamanda bir ilke imza atarak Van’da ilk defa ulusal ölçekli bir özel sektör kuruluşuyla ortaklık gerçekleştirmiş oldu.

 

 

KAR TÜNELİ BAHÇESARAY RAHATA KAVUŞTU

Gökçenay Grup, Van Mermer dışında yaptığı çalışmalarla da takdir topladı. Van ile bağlantısı kardan dolayı pek olmayan Bahçesaray’ı sürekli olarak Van’a bağlayacak olan tünel yatırımı Gökçenay tarafından hayata geçirildi. 1 buçuk kilometrelik bir bölümü yapılan ve kullanılmaya başlayan tünel bölge halkının da takdirini alırken yılın sadece 3 ayında çalışabilecek şartlarda tüneli kısa sürede ve başarı ile tamamlayan Gökçenay İnşaat, bölgede bu alanda yaptığı başarılı işlere bir yenisini daha ekledi.

 

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLDU

Türkiye’de de ilk olan tüneli hayata geçiren firma Bahçesaray’ı kar esaretinden kurtaran projeyi bitirmenin haklı gururunu yaşarken gözler şimdi kalan bölümünde tamamlanması bekleniyor. Toplamda 2 bin 985 metre uzunluğundaki Karabet Geçidi’nin önemli bölümünde büyük rahatlama sağlayan tünelin Bahçesaray 12 ay boyunca tam anlamıyla Van’a bağladı. Dikkatleri üzerine çeken tünel ilk olması nedeniyle uzun süre konuşuldu. Başarılı yatırımın hayata geçirilmesinde rol oynayan Gökçenay İnşaat yapmış olduğu bir önemli yatırımı da Van’a kazandırmış oldu.

 

 

ET VE SÜT’Ü DE GÖKÇENAY YAPIYOR

Gökçenay’ın yapmış olduğu işler bitti mi? Tabi ki de hayır. Gökçenay Grup son olarak yine Van için büyük önem taşıyan Van Et ve Süt Kurumu Kombinasının binalarını yapıyor. Başta Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ve tüm Vanlıların büyük önem verdiği binanın Gökçenay tarafından yapılması önemli bir yere sahip. Et ve Süt Kurumu Kombinasının temel atma töreninde de ismi zikredilen ve tebrik edilen Gökçenay Grup Van’ı Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından da tebrik edildi.

 

 

BEŞİR ATALAY TEŞEKKÜR ETTİ

Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay açılışta Gökçenay Grubu tebrik etti. Atalay, “Şu anda temelini atmakta olduğumuz Et kombinası Van ve ülkemiz için hayırlı olsun. Değerli bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bakanlığında görüştüğümüz de kendisi önceliğini Van’a verdi. Ben hem Et ve Süt Kurumu hem de Gökçenay’a teşekkür ediyoruz. Gökçenay bu işi üstlendi. Çokta güzel yapılıyor. İnşallah bitince daha güzel olacak. Gökçenay bu ilde güzel şeyler yaptı yapmaya da devam ediyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür eder ve tebrik ederim.”

 

 

VAN İÇİN DE ÇABA HARCIYORLAR

Van Mermer adıyla Van’a önemli bir marka kazandıran Gökçenay A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Yunus Gökçenay bir taraftan da Van’a yatırım ve destekler konusunda büyük çaba harcıyor. Son aylarda Van’a yapılan üst düzey ziyaretlerde de kentin yeni yatırımlar alması, cazibe merkezleri programında tam destek görmesi için çağrılarda bulunan Yunus Gökçenay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün ziyaretinde de mevcut firmaların da Van’daki cazibe merkezleri programından yararlanması çağrısında bulundu. Bakan Özlü’nün çok beğendiği Van Mermer ile ilgili dosya istediği ziyarette Gökçenay bunun gibi bir çok sorunu da dile getirmişti. Ankara’da bir çok bakanlık nezdinde bilinen bir yatırımı yöneten Gökçenay, Alman Atlas firması gibi önemli firmaların gelmesi için de girişimlerde bulundu.  

 

Editör: TE Bilisim