Kim ne derse desin…

Van uzun yıllardır yapması gerekip de yapamadığı en önemli şeylerden birisi ‘mikro milliyetçilik’ alışkanlığına sahip olmamasıdır.

Hani şu söylemekten dilimizde tüy biten ‘lobicilik’ var ya, işte onun temellerinde işte bu mikro milliyetçilik yatması lazım.

Önce gerçek bir Vanlı olacaksınız, memleketinize sahip çıkacaksınız, sonra bu mikro milliyetçilik işini lobiciliğe sonra da ‘güçlü’ kent algısına dönüştüreceksiniz.

Bknz.: Trabzon, Adana, İzmir.

 

***

 

ÖNCE VANLI OLACAKSINIZ, SONRA VAN’I SAHİPLENECEKSİNİZ

 

Daha önce mikro milliyetçilik olayını yapmayan,

Gelene ağam, gidene paşam diyen,

Milletvekili listelerinde arayıp Vanlı bulamayan,

Kendi hemşerisini harcamada üstüne tanımayan,

Vanlılık dışında her şeye kafa yoran,

Biz Vanlılar… Şimdi oturmuşuz kurumlardaki değişikliklerden sonra ‘Vanlılık’ taslıyoruz. İyi de… Biraz geç olmadı mı? Kimse kusura bakmasın ama şu mikro milliyetçilik işi böyle kör, topal da olmuyor. Bu işi yapmaya önce bu kentin değerlerini harcamayarak başlayacaksınız. Sonra devamı gelecek… Memlekette neşter atılmayan adam kalmadıktan sonra elde ‘kalanlar’ üzerinden ‘Vanlılık’ dayatması çok inandırıcı gelmiyor. Kusura bakmayın. Kurumlarda ‘Vanlılık’ tartışacağımıza buyurun biraz kurumlardaki iş görmezleri tartışalım. Geleceğimiz ve geleceğiniz adına daha hayırlı olur zira…

 

***

 

VAN’IN İŞ GÖRMEZLERİ…

 

Siyasette de böyle… Gelen gideni aratır dediler dediydiler de inanmamıştık. Her geçen gün bir önceki dönemin siyasi ortamını ve siyasetçisini arayan bir kent haline geldi Van… Memleket resmen şu an ‘iş görmez’ siyasetçiler dolup taşıyor! Hiç lafı dolandırmaya, “Şu şöyledir, bu böyledir. Demeye gerek yok. Siyaset arenasında ve daha birçok mercide bildiğiniz ‘İş Görmez’ adamlar kentin bugününe, yarınına, geleceğine zarar vermeye devam ediyor. Olmayacak isimler bu kentte bir yerleri idare ediyor. Olmayacak adamlar bu gün belediyeleri yönetiyor… Yönetmiyor mu?

Şu an ruh sağlığı bozuk, sağa sola saldıran, mental olarak ciddi anlamda artık iş kaldırmayacak olan yerel yöneticisi yok mu yani?

Var, ben tanıyorum. Tam bir iş görmez! İş yok ama dedikodusu, ihaneti, dalaveresi çok!

Eminim siz de tanıyorsunuzdur. Hem de çok iyi…

Ha keza siyasette… Koltuğa yapışıp kalan siyasetçiler ne iş görüyor Allah aşkına?

Siz söyleyin… Son iki dönemini kayıpla geçiren Van’da hangi siyasetçi şu an hangi alanlarda izlerin öncülüğünü yapıyor.

Teşkilatlarda revizyonun, değişimin konuşulduğu şu süreçte iş görmezlerin gideceği konuşulurken gelecek isimlerin ne derece iş görür olduğuna dikkat ediliyor mu?

İş yapmak bir yana… Bu kenti okuyabilecek, liyakatli, aklı başında siyasetçiler deseniz… Hak getire! Yok, yani yok!

 

***

 

AHA İŞTE BUNLARI DEĞİŞTİRİN!

 

Hani teşkilatlarda bir değişimden söz ediliyor ya…

Hani metal yorgunluğunu yaşayanlar gidecek ya…

Hani yerel yönetimlerin başarısız olanlarına da el atılacak ya…

İşte Ak Parti’nin bu noktada en çok bakması, bakıp da görmesi gereken kent Van işte…

Adamlar bildiğiniz ‘etkisiz’ eleman.

Oturdukları koltukları işgal etmekle kalmıyorlar. Eziyet ediyorlar. O koltuklara da, biz Vanlılara da. Çok iş yapılabilecek makamlar ‘iş görmezler’ yüzünden ziyan olup gidiyor.

Olay bu yani… Ak Parti’nin bunu görmesi gerekiyor.

Çok mu zor?

 

***

 

EYVAH! KURUMLARI KİMLER YÖNETİYOR BÖYLE! 

 

Siyaset arenasından çıkın. Yönetim kademelerine gelin.

İş görmezleri say say bitmiyor.

Koca koca koltukları dolduran iş görmezler, bir şey yapmadıkları gibi oturmuşlar sosyal medya ‘fenomeni’ diye gündemi meşgul eden isimlerin eteklerini tutuyorlar.

Belediyede koca bilmem ‘ne’ başkanı, Milli Eğitim’de bilmem hangi ‘ilçenin’ milli eğitim müdürü…

Kendisi bir ‘cacık’ olmuyor, eğitimde ne halde olduğuna bakmıyor, oturup ben 75’inci sıradan bu memleketi nasıl üste taşırım demiyor... Bu memlekete zerre hizmeti yok twitter’da adamın birine methiyeler diziyor.

“Amca” diyor, “dayı” diyor! “Allah seni gönderdi” diyor. “Kimse yapmaz, sen yaparsın” diyor!

Eyvah Eyvah!!!

İyi de vatandaş… Peki devlet seni niye Van’a gönderdi?

Sen başkan değil misin, sen müdür değil misin? Sen bu kentte hizmet etmeyeceksin de ne iş yapacaksın?

İşi gücü bırakıp twitter’da kim olduğu bile belli olmayan kişilerden medet umasınız diye mi oturuyorsunuz o koltuklarda?

Yazık… Yazık ki Van’ı bu hale düşürdünüz. Bunun hesabını veremezsiniz.

 

***

 

SAYIN VALİM: BU ADAMLARA TWİTTER’I YASAKLAYIN!

 

Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu’na çağrımdır…

Bence kurum amirleri ve belediye çalışanları bu konuda uyarılmalı.

Sosyal medya işini bir kenara bırakmalı, twitter’da popüler olmak için birilerini etiketleyip methiyeler dizme işinden vazgeçilmeli ve bu kentin işine bakılmalı.

Bu işe bir kısıtlama getirilmeli.

Bu işe bir ayar çekilmeli.

2019’da seçim var… 2019’da bu memleketin kaderi belirlenecek.

Ama kurumlardaki yöneticilerin hali ‘evlere şenlik’!

 

***

 

SİZİ RT YAPANA DEĞİL, ELİNİZİ SIKANA GÜVENİN…

 

Van’da Twitter yeni yaşam alanı olmuş. Çok twitter atan bu kentte çok iş yapıyormuş gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. İnanmayın… Hani bir dönem yerel marketler için konuşulan bir mevzu vardı. Market zincirlerinin tam anlamıyla hâkimiyeti ele aldığı Van’da yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir cümle kurmuştu:

“Düğününüzde, taziyenizde yanınızda kim varsa, alışverişinizi ondan yapın.”

Çok yerinde... Bu twitter mevzusu da ona benziyor: Yahu kardeşim twitter’da en çok yazıp çizene değil, size en çok dokunana, sizin elinizi sıkana ‘iltifat’ edin.

Sizin ‘twit’lerinizi en çok ‘RT’ yapan, size bolca beğeni yapan adamlar ne ara fırsat bulup da bu kente bir şeyler yapıyor? Bunu düşünün… Yanınızda olana, iş görene, iş yapana vekâlet verin. Sosyal medyada bolca zaman bulup da sizi sadece sosyal medyada hatırlayanlar vallahi de dışarda görse sizi tanımaz bile! Sizi tanımayanlara, sizi bilmeyenlere, size iş yapmayanlara vekâlet vermeyin. Yetki vermeyin! İtaat etmeyin, güvenmeyin…