Türkiye’nin ilk yerel televizyonu unvanına sahip Van’ın yerel televizyonu Merkür TV haftalık gazete çıkardı. İlk olarak Van merkez ve ilçelere dağıtılan gazete daha sonra Bitlis, Hakkâri, Şırnak, Cizre, Yüksekova, Tatvan ve Erciş’te okurlarıyla buluşacak. Gazete, Van ve diğer 3 ilin tek haftalık gazetesi unvanına sahip.

 

 

İLK MANŞET ‘HALA UMUT VAR’

Merkür Haber Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü İskender Sezek, ilk sayıda yer alan ‘Neden Gazete?’ başlıklı yazısında gazeteye ilişkin bilgiler verdi. Sezek, ilk sayı için eksikliklerinin olacağını belirtirken, amaçlarının okurlarına, özgün ve özel içerikler sunmak olduğunu söyledi. İlk sayıda İlhan Güneri, İrfan Sarı, Metin Yazar, Osman Nuri Yıldız, Rıdvan Can ve Dılşar Xemrevin’in yazıları var.

 

“SİYASET VE GÜNDEM AĞIRLIKLI”

Siyaset ve gündem ağırlıklı sayfalarda Sinan Atmaca, Mehmet Kurukçu, Özay İlhan, Zahir Soğanda, Süleyman Güler, Nuşirevan Elçi, Serdar Işık, Enis Gül, Cevdet Özgökçe, Abdullah Tunçdemir, Murat Melet ve Zozan Özgökçe’nin açıklama, röportaj, söyleşi ve haberlerine yer verilmiş. Ayrıca Van siyasetini yakından takip eden muhabirlerin hazırladığı ‘Van Kulisi’ bölümünde Feridun Irak’ın siyasete girip girmeyeceği, Zahir Soğanda’nın koltuğunu koruyup koruyamayacağı sorularına yanıt aranmış. Kuliste SP İl Başkanı Özay İlhan’ın AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’e ‘yatırımını nereye yapabilir?’ önerisi de var. 

Editör: TE Bilisim