Van’da Urartu Göz uzmanları, göz seğirmesinin sıklıkla yaşanması halinde ciddiye alınması gerektiğini söylediler.

 

Göz seğirmesinin en sık rastlanan nedeninin stres ve yorgunluk olduğunu, bu durumun da herhangi bir risk faktörünü barındırmadığını ifade eden Urartu Göz uzmanları, ancak seğirmelerin sıklıkla yaşanması halinde ciddiye alınması gerektiğini söylediler. Göz seğirmesi, göz kapağı tikleri ve kasılmalarının yaygın olduğunu, gözlerden birinin alt veya üst kapağında görülebileceğini belirten Urartu Göz Kurucusu Operatör Dr. Atilla Yazıcıoğlu, pek çok göz seğirmesinin anlık olduğunu ifade etti. Göz seğirmesinin genelde kısa bir süre olup bittiğini dile getiren Yazıcıoğlu, “Göz seğirmesi polikliniğimizde çok sık başvurulan bir rahatsızlık şeklidir. Göz seğirmelerinin neden olduğu yönünde hastalar bize başvuruyorlar. Bazen bu göz seğirmelerini hastalar kendileri fark edebildiği gibi dışarıdan da fark edebilecek kadar yoğun bir göz seğirmesi olabiliyor. Göz seğirmesi, gözümüzün kapaklarının içindeki kasların spazmı sonucu gelişen bir durumdur. Bu genelde görmeyi etkilemez ve genellikle bu spazmlar, çok kısa sürerler ve dışarıdan bakıldığı zaman çok fazla dikkat çekici olmazlar” dedi.

 

Göz seğirmesinin birkaç saat ile birkaç gün arasında sürebildiğini ifade eden Yazıcıoğlu, “Özellikle sınava girecek öğrenciler ile çok hırslı, mücadeleci, aşırı yorgun olan insanlarda daha sık görülür. Sakin insanlarda daha az görülür. Biz bu tür hastalara genellikle rahat olmalarını tavsiye ediyoruz. Bu nedenle uyku kalitesi ve süresine dikkat etmelerini, gevşeme egzersizleri ve spor yapmalarını ve kafeinli içeceklerden uzak kalmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Göz seğirmesi rahatsızlığında genellikle ilaç tedavisi uygulanmadığına dikkat çeken Yazıcıoğlu, “Bazen bu spazmların uzun sürdüğü durumlarda butoks uygulaması yapabiliyoruz. Bu butoks uygulamasında anestezik bir krem sürüyoruz ve ondan sonra kas spazmına yol açan kas bölgesine çok kısa sürede uygulama yapıyoruz. Bu, çok nadir uyguladığımız bir yöntemdir. Genellikle hastalarımızın bahsettiğimiz durumlara dikkat etmeleriyle bu tür sıkıntılar ortadan kalkıyor. Sıkıntılı durumlardan uzak kalmak, bu tür rahatsızlıkları azaltacak. Tehlikesi olmayan, tedavisi olan bir yöntemdir” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim